Po zimní pauze jako první mládežnické celky zahájily jarní část sezonu prvoligové dorosty Dynama. V předehrávce 30. kola se týmům U19 a ani U17 ale nedařilo, jak starší dorost vedený Pavlem Tobiášem, tak mladší dorost Jiřího Vlčka prohrály na půdě Baníku Ostrava shodně 0:1.

U19 - Starší dorost byl v Ostravě lepší, nemá ale ani bod
FC Baník Ostrava U19 - SK Dynamo ČB U19 1:0 (1:0)
Sestava:
Liška - Koutný, Polák, Poláček, Pösinger - Svoboda (68. Kapias), Král, Vokatý, Repa (78´ D. Němec), F. Němec - Novák

Hodnocení asistenta trenéra Martina Frantíka: Prvním zápasem jara pro nás byla předehrávka 30. kola s Baníkem na umělé trávě. Sešly se dva týmy z horní poloviny tabulky a my jsme do Ostravy odcestovali s alternativní obranou, kdy jsme doma museli nechat vykartovaného Sajtla, stopera Holuba, který z předzápasového tréninku odkulhal kvůli problémům s kolenem, zraněného brankaře Schopfa a zároveň bez posunutých hráčů do juniorky (Slámy a Reina).

I bez těchto hráčů jsme v Ostravě rozhodně nezklamali a naopak jsme to byli my, kdo od začátku zápasu udával tempo hry. Bohužel nás zmrazila ve 14. minutě nenápadná standardní situace z půlky hřiště, kdy Ostrava nakopla dlouhý balón do našeho vápna, kde se míč nešťastně odrazil za Liškova záda. My jsme se z toho oklepali a dobrým pohybem a kombinační hrou jsme si vytvořili tlak. Bohužel se neujala jak střela Svobody, tak hlavička Nováka. Půle tak byla 1:0.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil a míč byl hlavně díky středové dvojici Král – Vokatý na našich kopačkách. Vytvořili jsme si i několik příležitostí, Koutného přímý kop těsně minul tyčku, do dvou dobrých příležitostí se dostal střídající Kapias, bohužel neproměnil. V závěru jsme si vytvořili drtivý tlak, který bohužel brankou neskončil. Samozřejmě jsme hodně zklamaní z výsledku utkání, ale zároveň nás potěšilo, že herně jsme Baník přehráli a navázali tak na dobré výkony ze závěru přípravy.
 

U17 - Mladší dorost prohrál gólem z penalty
FC Baník Ostrava U17 - SK Dynamo ČB U17 1:0 (0:0)
Sestava:
Trnka - Kabele (66. Kodras), Novotný J., Dvořák, Malý, Minář, Radouch (60. Staněk), Novotný R., Čadek, (70.Mertl), Cihlář (70. Vaněk), Šergl.

Hodnocení trenéra Jiřího Vlčka: Domácí začali utkání náporem a hned ve druhé ninutě šel Jurčo sám na Trnku, ten jeho střelu vytěsnil na roh. Nedařilo se nám ve středu hřiště, kde jsme prohrávali většinu soubojů. Přehodili jsme Čadka s Radouchem a hra se postupně vyrovnala. Po rohovém kopu Malého ve 32. minutě hlavičkoval R. Novotný do prázdné branky Baníku, ale nakonec v poslední možné chvilce zasáhl obránce a míč vyhlavičkoval.

I ve druhé části utkání měli domácí více ze hry, ale naše dobře pracující defenziva je do vyložených příležitostí nepouštěla. A co prošlo zlikvidoval spolehlivý Trnka. V 56. minutě mu navíc po střele Viktory pomohla tyč. Vzápětí na druhé straně trefil Šergl z úhlu břevno domácí branky. Rozhodnutí přinesla 64. minutě, Kabeleho bombu zdálky Leskovjan v brance Ostravy pouze vyrazil a dobíhajcí Malý sice přehodil Leskovjana, jenže míč poslal mimo.

Z protiútoku jsme faulovali na polovině hřiště, domácí kopali trestný kop, Kabele ve snaze odhlavičkovat zahrál míč rukou a z nařízeného pokutového kopu vstřelil Jurčo jedinou branku utkání. Na vedoucí branku Baníku jsme i přes změny v sestavě nedokázali odpovědět a naopak v závěru musel dvakrát zachraňovat náš brankář Trnka. Baník se v ligové tabulce drží na nejvyšších místech, přesto nás porážka na jeho hřišti hodně mrzí a doufáme, že si reputaci napravíme na vlastní půdě zápasem se Slavií, který nás čeká hned další víkend.