Rezervní tým Dynama si na startu jarní části České fotbalové ligy připsal do tabulky bod za domácí remízu s Českou Lípou 1:1. Jihočeši se sice hned v 1. minutě dostali Jasanským do vedení, hosté ale do konce poločasu vyrovnali a celkově byli aktivnější.

Trenér juniorského týmu Jiří Lerch mohl v úvodním zápase jarní části sezony na umělé trávě v Hluboké nad Vltavou využít trojice hráčů A-týmu Laštovka, Lima a Jasanský. Poslední jmenovaný Martin Jasanský se za důvěru odvděčil hned po padesáti vteřinách hry, kdy po dlouhém nákopu elegantně přehodil vybíhajícího brankáře Meiera a Dynamo vedlo 1:0. Naneštěstí pro příchozí fanoušky to byla jedna z  mála fotbalových akcí, kterou Jihočeši proti České Lípě předvedli. Ještě ve 24. minutě našel Kaňák ideálním pasem před poloprázdnou bránou Adama Klavíka, ten ale v rozhodujícím okamžiku zamířil mimo. 

V dalším průběhu prvního poločasu to byli hlavně hosté, kteří udávali tempo hry. Ve 28. minutě zahrával přímý kop Šafář, jeho zakončení se ale také mezi tři tyče nevešlo. O dvě minuty později se v gólové pozici ocitl Novotný, s přesně mířenou hlavičkou k tyči si ale poradil gólman Pešula. K dalšímu ohrožení domácí brány došlo v minutě 33., kdy se do zakončení dostal středopolař Breite. Parádní střelou hodně vystrašil celou budějovickou defenzivu, míč ale naštěstí zamířil těsně mimo spojnici tyče a břevna. Jihočeši se přesto nepoučili a před odchodem do kabin přišlo vyrovnání. Ve 41. minutě se při závaru v pokutovém území nejlépe zorientoval Jakub Mičkal, který nekompromisně poslal míč za záda bezmocného Pešuly.

I na začátku druhého poločasu byli výrazně aktivnější hosté a domácí fotbalisté spíše bránili nerozhodný výsledek. Největší nebezpečí pro bránu Dynama znamenal v 67. minutě Runt, jehož střela skončila na tyči Pešulovy brány. V poslední desetiminutovce pak sice Jihočeši trochu přidali a měli více ze hry, žádnou vyloženou šanci si ale nevypracovali a utkání tak skončilo spravedlivou dělbou bodů za remízu 1:1.


Ohlasy trenérů

Jiří Lerch (trenér Dynama): "Za bod jsme dnes rádi a myslím, že i s výkonem, na to, že to bylo po zimě první utkání, můžeme být spokojeni. Potěšili mě zejména všichni pendlové. Byli tam i některé slabší výkony, ale i umělá tráva má svá specifika a na přírodní trávě to zase bude doufám jiné. Tvůrcem hry by měl být po Mašátovi Rakovan. V první půli se mu dařilo, ve druhé se trochu vytratil ostatně jako celý tým. Začali jsme ovšem ve vysokém tempu a nedá se vydržet hrát v takovém tempu celý zápas. Na poslední čtvrthodinu jsme vystřídali, Timm hru oživil a ke konci to bylo z naší strany zase dobré. Škoda jen nedotažené akce Zlatana Šibčiče v závěru."