Ve druhém jarním domácím zápase přivítají fotbalisté Dynama na Střeleckém ostrově tým Slovanu Liberec. Jihočeši budou usilovat o jarní premiérový zisk bodů a naopak hosté budou chtít přerušit nepříznivou sérii pěti porážek v řadě. "Jak naši hráči, tak hráči Liberce, jsou nyní pod velkým tlakem. Uvidíme, který z týmů to lépe ustojí," říká kouč Dynama Jaroslav Šilhavý.

V jarní části sezony mají fotbalisté Dynama za sebou dvě utkání. V posledním únorovém dnu remízovali s vedoucími Teplicemi 0:0 a o týden později před televizními kamerami prohráli v pražském Edenu se Slavií 2:3. „Herní projev je sice potěšitelný, ale naším cílem je, abychom se co nejdříve dostali do nějakého klidného středu. Body nám chybí a potřebujeme je jako sůl,“ říká před zápasem s Libercem trenér Dynama Jaroslav Šilhavý.

Na Střeleckém ostrově se představí utrápený Liberec, kterému se v posledních kolech vůbec nedaří. Na dvanáctém místě tabulky má pětibodový náskok právě na Dynamo a při další prohře by se tak výrazně přiblížil sestupovým příčkám. „Poslední domácí zápas Liberce s Plzní jsem viděl, a i když domácí prohráli 0:2, tak rozhodně nebyli horším týmem. Vedení klubu ale nyní už hodně zbystřilo a tým sem určitě pojede pro tři body. Pokud by tady prohrál, tak by se reálně namočil do boje o záchranu,“ uvědomuje si kouč Jihočechů, jehož svěřenci jsou samozřejmě také pod velkým tlakem: „Dokud nad námi bude viset hrozba sestupu, tak ten tlak na hráče je o to větší.“

Ani proti Liberci nebude moci trenér Dynama využít všechny hráče týmu. „Na marodce je stále Jarabica, ostatní hráči do pole již trénují naplno,“ říká Šilhavý s tím, že dvojice dlouhodobých marodů Mezlík s Benátem je již stoprocentně připravena. „Problémy máme ale s brankáři. Kučera má ze zápasu se Slavií naražený bok a také po ráně míčem ho bolela hlava a trénoval tak individuálně. Křížek měl zánět šlach a také netrénoval,“ vypočítává marody Šilhavý, který přesto věří, že gólmanská jednička Pavel Kučera bude v neděli fit.

Základní sestavy Dynama v zápasech proti Teplicím a Slavii byly prakticky totožné, v utkání proti Liberci se ale dají očekávat určité změny. „Nějaké změny v sestavě pravděpodobně nastanou. Především obrana si vybrala snad všechny chyby za celé jaro a tam se tedy dají očekávat změny,“ dodává na závěr Jaroslav Šilhavý.