Juniorka Dynama si do tabulky České fotbalové ligy připsala další plusový bod, když na hřišti Spartaku Sezimovo Ústí uhrála bod za remízu 0:0. Ve vyrovnaném zápase měli domácí možnost kopat pokutový kop, ten ale Kočí neproměnil a utkání tak skončilo nerozhodně.

Ve svém druhém jarním zápase zavítali svěřenci Jiřího Lercha na hřiště aktuálně vedoucího týmu tabulky ze Sezimova Ústí. Jihočeské derby bylo od úvodních minut velmi vyrovnanou podívanou a ani jedno z mužstev si nevytvářelo vyloženější příležitosti. Aktivnější byli sice domácí fotbalisté, jejich nakopávaný styl fotbalu sice zaměstnal hlavičkáře Dynama, přesto se ale hráči Spartaku na dostřel Pešulovy brány nedostávali.

Naopak to byli fotbalisté Dynama, kteří měli ve 20. minutě jedinečnou možnost dostat se do vedení. Precizní exekutor přímých kopů Martin Jasanský poslal na domácího brankáře Jakubova z pětadvaceti metrů parádní ránu, gólman jeho pokus s vypětím všech sil vyrazil na tyč, odkud se balon odrazil do zámezí. Technicky hrající budějovičtí fotbalisté dělali svému soupeři v dalších minutách svým pohybem problémy, žádnou další ošemetnou situaci ale Jakubov řešit již nemusel.

Dvanáct minut před koncem měli naopak jedinečnou šanci vstřelit gól domácí fotbalisté. Po nezaviněném podklouznutí útočníka Schöna v pokutovém území odpískal rozhodčí Řezáč pokutový kop. Míč si na penaltový puntík postavil Kočí, jehož střelu ale bravurně zneškodnil brankář Pešula. Ve zbytku zápasu si ani jedno z mužstev žádnou další šanci nevytvořilo a souboj dvou jihočeských týmů tak skončil smírně 0:0.


Ohlasy trenérů

Zdeněk Čadek (asistent trenéra Dynama): "Zápas proti prvnímu Sezimáku vypadal přesně tak, jak jsme očekávali. Domácí prakticky v celém průběhu hry nakopávali míče na své důrazné útočníky a naši velmi kvalitně hrající hlavičkáři Homoláč, Novák a Bambule měli celý zápas plno práce. V průběhu prvního poločasu jsme mohli dát Jasanským gól, ale po vymyšlené penaltě, kterou naštěstí chytil Víťa Pašula, bod za remízu 0:0 samozřejmě bereme."