Víkendové zápasy vyšly mládežnickým týmům Dynama o poznání lépe než minulý týden. Ligoví dorostenci doma přehrály Teplice a po bodech za remízu si připsali také žáci v první lize. Ztratily ale opět dorostenecké týmy v České lize dorostů, kde starší i mladší dorostenci nestačili na o rok starší týmy Liberce.

U19 - Starší dorost rozstřílel Teplice
SK Dynamo U19 - Teplice U19 3:0 (1:0)
Branky:
45. Král, 63. Novák, 80. Holub. Sestava: Liška - Pösinger, Polák, Holub, Sajtl (80. Vokatý) - Svoboda (61. Vlk), Král, Repa, Petráň - Němec, Novák
Hodnocení: Po dvou prohrách z úvodu jarní části sezony si tým Pavla Tobiáše v lize dorostu připsal první přesvědčivé vítězství, když na domácím hřišti na přírodní trávě na Složišti porazil Teplice 3:0. „Právě po dvou porážkách bylo vítězství nad Teplicemi velice důležité. Je také nutno ale dodat, že bylo naprosto zasloužené,“ řekl asistent trenéra Martin Frantík.

U18 - Prohra na hřišti Liberce
Liberec U18 - SK Dynamo U18 4:2 (3:1)
Branky Dynama:
Poláček, Krejčí.
Sestava: Vokatý - Dvořák (46. Chytrý), Průcha, Rozhoň, Benda - Prášek (75. Černoch), Poláček, Tlustý, Troup - Krejčí, Němec
Hodnocení: Zachraňující se starší dorost B odehrál zápas na hřišti Slovanu Liberce, který skončil výhrou domácícho celku 4:2. „Proti favoritu utkání a celé soutěže jsme začali velmi aktivně, paradoxně jsme z nevinně vyhlížejících akcí dostali do pětadvacáté minuty tři velmi laciné branky, které ovlivnily celkový výsledek,“ řekl o nepovedeném startu do utkání trenér dorosteneckého týmu Miroslav Jirkal.

U17 - Nad Teplicemi uspěl i mladší dorost
SK Dynamo U17 - Teplice U17 2:0 (2:0)
Branky:
33. Čadek z pen., 40. Dvořák.
Sestava: Přibyl - Kodras, Novotný J., Dvořák, Malý, Minář (65. Petráň), Čadek, Šergl, Radouch (60. Novotný R.), Cihlář, Vaněk (70. Mravec)
Hodnocení: První jarní bodový zisk si na své konto připsali mladší dorostenci Dynama, kteří doma porazili díky brankám Čadka a Dvořáka Teplice 2:0. „Vyrovnané utkání, které rozhodly proměněné standardní situace. Hosté je měli nebezpečnější, ale naše obranná činnost byla v tomto utkání stoprocentní,“ pochvaloval si dobrou defenzivu kouč Jiří Vlček.

U16 - Výprask na severu Čech
Dynamo U16 - Liberec U16 5:2
Branky:
Nebor, Linhart.
Sestava: Maruška - Kolář (65.Straka), Schloff, Kebl, Fajtl - Čejka (70. Bubeník), Heller, Staněk, Wermke - Nebor (67. Růžička) Linhart.
Hodnocení: Nejmladší budějovičtí dorostenci chtěli na severu Čech proti silnému soupeři zabojovat o body, což se jim ale nakonec nepodařilo. Domácí tým jasně dominoval a po zásluze zvítězil 5:2. „Po dobrém výkonu přišla porážka, která mrzí. Domácí trestali naše zbytečné chyby. Přitom jsme měli více příležitostí než domácí,“ krčil rameny trenér hostujícího týmu Ivan Novák. Mladším dorostencům Dynama patří v české lize třinácté místo tabulky.

U15 - Domácí remíza s Libercem
SK Dynamo U15 - Liberec U15 0:0
Sestava:
Coufal - Křiváček, Šumský, Kocar, Podráský - Svoboda, J. Held, Funda, Jenne - Horák, Schertler.
Hodnocení: I po zápase s týmem Liberce se starší žáci Dynama udrželi v horní polovině tabulky, když s třetím týmem tabulky uhráli doma remízu 0:0. "Tento zápas se nám nepovedl. Na UMT se nám nedařily přihrávky a tím pádem i kombinace. V zápase jsme bojovali hlavně sami se sebou. Měli jsme sice územní převahu, ale nedařilo se nám zakončení. Soupeř byl k poražení," řekl o zápase trenér týmu Martin Wohlgemuth. O další ligové body budou žákovské ligové týmy usilovat příští víkend na horké půdě vedoucího týmu tabulky - Slavie Praha.

U13 - Vyrovnání před koncem
Dynamo U13 - Liberec U13 1:1
Branka:
48. Něměc.
Sestava: Vejsada - Havel, Vacek, Němec, Blažek - Bartoš (35. Pancíř), Matas, Škoda (35. Štěpánek), Fořter (35. Kándl) - Kadlec K., Chylík (50. Týnavský)
Hodnocení: Po teřch bodech sahali v zápase s Libercem mladší žáci Dynama, kteří nakonec ale v samém závěru přišli o vítězství. „Remíza je pro mě v tomto utkání ztráta. Nejen to, že jsme si nechali vyrovnat pět minut před koncem, ale rozhodně jsme nepředvedli to, na co tým má,“ řekl po zápase trenér nejmladších ligových žáků Tomáš Maruška, jehož týmu patří po sedmnácti odehraných kolech sedmá příčka tabulky.