Dlouhých patnáct let čekali fotbalisté Dynama na výhru v Ostravě, kde vítězstvím 1:0 na vítkovickém stadionu překvapili v zápase 20. kola Gambrinus domácí Baník. Klíčovou postavou vítězného utkání byl stoper David Horejš, který vstřelil jednou branku zápasu.

Davide, s jakým cílem vlastně Dynamo na hřišti v Ostravě proti Baníku nastupovalo?
Moc dobře jsme věděli, že má Baník velmi rychlý přechod do útoku, a proto jsme chtěli hlavně zahustit střed hřiště. Myslím, že se nám to celkem dařilo a navíc jsme dokázali v prvním poločase i velmi dobře kombinovat.

Domácí fanoušci vám spílali, že jste hráli příliš defenzivně..
Určitě jsme nehráli ale žádného zanďoura. Podali jsme velmi dobrý týmový výkon a odjezdili jsme to po zadku. Pokud budeme takto hrát i další zápasy, tak budeme dále bodovat. Důležité ale bude, abychom nyní porazili Bohemku a abychom se odpoutali ze sestupového pásma.

Vy osobně jste vstřelil jedinou branku zápasu, můžete jí popsat?
Popravdě jsem mohl gól dát chvilku předtím, kdy jsem šel do hlavičky s Mesim, který ale nakonec zakončoval těsně mimo. Následný roh, který zahrával výborně Ruda Otepka, prolétl až ke mně, já se do toho položil a hlavou jsem to trefil k tyči.

Do konce zápasu chybělo ještě mnoho času..
Jak už to bývá, tak nás vedoucí gól hodně povzbudil a celkově nás to hodně nakoplo. Celou první půli jsme odehráli hodně dobře, výborně jsme bránili a míč jsme drželi daleko od naší brány. Baník se vůbec nedostal k žádné šanci a my jsme moc dobře věděli, že čím déle nedokáže vstřelit gól, tím více bude nervóznější. Věděli jsme, že čas hraje pro nás, a to se také vyplnilo. Ze zisku tří bodů jsme nadšení, ale určitě je to zasloužený zisk.

Referáty ze zápasu hovořily o tom, že se Baník nedostal prakticky do šance..
Přesně tak to bylo. Domácí neměli vůbec žádnou šanci, což jasně hovoří o naší výborné defenzivě. Rozhodně to ale nebylo jednoduché. Baník se prakticky celý zápas tlačil dopředu a jeho výborní útočníci byli často u míče. My jsme je ale dobře zajišťovali a do vyložené gólové šance jsme je nepustili.

Byl zápas poznamenaný tím, že se hrálo ve Vítkovicích?
Myslím, že pro hráče obou týmů to nebyla žádná výraznější změna. Zápas sledovalo skoro deset tisíc diváků a od úvodu byla parádní atmosféra. Když jsme vstřelili gól, tak samozřejmě fanoušci Baníku trochu zklidnili, ale i tak se hrálo před dobrou kulisou.

Nyní bude chtít výhru z Baníku potvrdit doma s Bohemians, že?
To jednoznačně. Osobně ale pevně věřím v to, že pokud k tomu zápasu přistoupíme stejně jako nyní ve Vítkovicích, kde jsme to všichni, všech jedenáct hráčů, poctivě odmakali, že diváky potěšíme více než minule proti Liberci. Naším cílem nemůže být nic jiného než zisk tří bodů. Jen v takovém případě potvrdíme výhru z Baníku a zároveň se opět o něco přiblížíme našemu cílu, kterým je samozřejmě záchrana v první lize.