Jarní neporazitelnost budou v sobotním dopoledním utkání hájit jak českobudějovický B-tým, tak i jeho soupeř z Karlových Varů. Obě mužstva mají jedno společné a to, že na jaře ještě nepoznali hořkost z porážky. Podzimní zápas v Karlových Varech skončil remízou 1:1. Jak dopadne sobotní odveta můžete vidět na Složišti nebo pomocí stránek onlajny.cz, kde proběhne stručný online přenos. Začátek zápasu je naplánován na 10:15.

SK Dynamo České Budějovice čeká v sobotu další veledůležitá utkání. Zatímco A-tým hraje o důležité body na půdě sestupem ohroženého Kladna, tak juniorský tým přivítá na Složišti 1. FC Karlovy Vary. Velmi těžká skupina České fotbalové ligy každoročně nabízí jen velmi malé bodové rozestupy horních a dolních pater. Výjimku netvoří ani letošní sezóna, kde se zatím juniorka se sedmadvaceti body pohybuje na jedenácté pozici. Právě specifika ČFL však přináší stav, že předposlední Motorlet Praha ztrácí na Dynamo pouze čtyři body a naopak Dynamo na svého sobotního soupeře z Karlových Varů, který je zatím na slušné sedmé pozici, ztrácí pouze tři body.

Je tedy více než patrné, že vítězné utkání může B-tým poslat do klidnějších vod v horní polovině tabulky anebo naopak při ztrátě bodů se juniorka dostane do situace, kterou momentálně řeší českobudějovický A-tým. Vzhledem k důležitosti nedělního zápasu áčka nemůže trenér Lerch počítat s výraznou pomocí pendlů.

Juniorka Dynama má v jarních odvetách na kontě celkem čtyři zápasy, ve kterých ještě nepoznala hořkost porážky. Třikrát (Česká Lípa 1:1, Sezimovo Ústí 0:0 a Králův Dvůr 1:1) se se svým soupeřem rozešla smírně po nerozhodném výsledku. Zatím poslední utkání s pražským Vltavínem se ligové záloze povedlo dokonale otočit. Domácí Loko Vltavín vedl díky brankám Ševra a Koblera již 2:0. Díky brzkému snížení Šibčiče však B-tým dostal nový náboj a po dvou gólech vytáhlého útočníka Adama Klavíka slavil vítězství 2:3.

1. FC Karlovy Vary do jarních odvet vstoupil prakticky totožně jako Dynamo. První tři zápasy (Jablonec B, Motorlet Praha a Mladá Boleslav B) Karlovy Vary zremizovaly a až poslední utkání se zálohou Plzně dokázaly přeměnit v tříbodový zisk. 1. FC Karlovy Vary vede jako hlavní trenér Jindřich Dejmal, který Jihočechy moc dobře zná a určitě bude své svěřence nabádat k aktivní hře, která bude založená na kvalitní obraně. Start zápasu je naplánován na 10:15 a stručný průběh zápasu můžete prostřednictvím stránek onlajny.cz sledovat živě.

Poslední utkání SK České Budějovice B:

Loko Vltavín – SK Dynamo České Budějovice B 2:3 (1:0)

Branky Č. Budějovic: 75. A 85. Klavík, 66. Šibčič

Sestava Dynama:

Křížek - Koutný, Homoláč, P. Novák, Šimánek (65. Rein) - Šibčič, Lima, Rakovan, Bambule - Kaňák (87. Peroutka), Timm (65. Klavík).

Poslední utkání 1. FC Karlovy Vary:

1. FC Karlovy Vary – FC Vikrotia Plzeň B 2:0 (1:0)

Branky K. Varů: 8. Gibala, 67. Oslovič

Sestava K. Varů:

Četverík – Vondráček, Hrabáč, Oslovič, Hrubý – Blažek (89. Zápotocký), Tichota, Vlček (83. Geňo), Vůjtěch (67. Jan Staněk) – Psohlavec, Gibala.