Béčko se o víkendu utká s jedním z nejtěžších soupeřů, které současný ročník České fotbalové ligy nabízí. V sobotu od 17:00 bude českobudějovická juniorka hájit jarní neporazitelnost na hřišti Sokola Ovčáry. Utkání můžete sledovat prostřednictvím stránek onlajny.cz, kde proběhne stručný online přenos.

Jarní tažení juniorky je zatím více než dobré, protože z pěti odehraných utkání ani jednou neodešla ze zápasu poražená. I díky této sérii se českobudějovičtí mladící posunuli se třiceti body na jedenácté místo. Celkové skóre B-týmu je shodné 31:31. Vyrovnanost České fotbalové ligy ukazuje fakt, že jak postupová pozice, tak také sestupové pásmo jsou jen devět bodů od jihočeských mladíků.

Jarní tažení béčka bez porážky začalo na umělém povrchu v Hluboké nad Vltavou remízou s Arsenalem Českou Lípou. O jediný gól Dynama se postaral po padesáti vteřinách hry Jasanský, který elegantním obloučkem překonal brankáře Meiera. Druhé jarní vystoupení nabídlo jihočeské derby s ambiciózním Sezimovým Ústím, které skončilo bezbrankovou remízou. Další utkání se odehrálo již na Složišti, ale ani domácí prostředí tři body pro ligovou zálohu nepřineslo a po remíze 1:1 s Královým Dvorem juniorka dva body ztratila, protože byla po většinu zápasu lepším týmem. O jediný gól domácích se opět postaral záložník Jasanský. Remízovou šňůru Dynamo prolomilo až v Praze, kde dokázalo vyloupit Loko Vltavín. Skoro celý zápas Jihočeši tahali za kratší konec, ale díky brankám Šibčiče a Klavíka 2x otočili stav z 0:2 na 3:2 a odvezli si tak do jižních Čech důležité tři body. Venkovní vítězství potvrdili v následujícím utkání proti Karlovým Varům. Poločas sice skončil 1:1, ale gólová smršť v druhé půli znamenala jednoznačný výsledek v poměru 6:2. O góly se postarali Kaňák 3x, Šimánek, Klavík, Timm.

Ovčáry svou jarní pouť za postupem do druhé ligy začaly nepovedeným utkáním s posledním Vyšehradem, kterému podlehly 0:2. Chuť a touhu po vítězství si alespoň trochu napravily v domácím prostředí, když porazily 2:1 béčko Jablonce. Další bodová ztráta však přišla v zápětí po bezbrankové remíze na hřišti pražského Motorletu. O týden později Ovčáry přivítaly béčko Mladé Boleslavi a po vítězství 2:0 se udržely na špici tabulky. Zaváhání Sezimova Ústí a tím návrat na první místo tabulky se však Ovčárům nepovedl a po porážce 0:2 na půdě béčka Plzně zůstaly na druhé příčce ČFL.

Poslední vzájemné utkání sobotních soupeřů:

SK Dynamo České Budějovice B – TJ Sokol Ovčáry 0:1 (0:1)

Branka: 45. Dido

Sestava Dynama: Křížek - Bakala, Peroutka, Novák, Šimánek (76. Nekvinda) - Pliška (62. Kaňák), Mácha, Mašát, Jasanský - Timm, Klavík

Sestava Ovčár: Straka - Matějček, Ondrák, Studený, Horák - Štefan (46. Krejcar), Martínek, Kovařík, Jeník (83. Chalupa) - Hyka, Dido (67. Petr)

Poslední utkání SK Dynamo České Budějovice B:

SK Dynamo České Budějovice B – 1. FC Karlovy Vary 6:2 (1:1)

Branky Dynama: 28., 49. a 72. Kaňák, 82. Šimánek, 84. Klavík, 86. Timm

Sestava Dynama: Křížek - Bakala (84. Peroutka), Homoláč, Novák, Leština (78. Šimánek) - Šibčič, Bambule, Rakovan, Jasanský (63. Timm) - Klavík, Kaňák

Slovo trenéra Lercha: "Jsme rádi, že jsme dnes potvrdili dobrou formu a vítězství ze hřiště Vltavínu a s přehledem jsme vyhráli. Jenom si myslím, že jsme připustili zbytečné drama. Mohli jsme rozhodnout už v prvním poločase, zase jsme ale inkasovali zbytečný gól. Klobouk dolů, že nakonec kluci dokázali, že na to máme a vítězství nad tak silným soupeřem si ceníme."

Poslední utkání TJ Sokola Ovčáry:

FC Viktoria Plzeň B – TJ Sokol Ovčáry 2:0 (0:0)

Sestava Ovčár: Straka – Štefan (82. Kudela), Studený, Chalupa, Kovařík – Matějček, Bayer, Martínek, M. Müller - Dido (77.Viskup), Hyka

Slovo trenéra Janečka: „Zápas skončil v náš neprospěch a tak se mi těžko hodnotí. Soupeř byl sice snaživý, ale dnes jsme mu vítězství darovali sami. V první půli jsme dokázali kombinovat a vytvářet si šance, ale v zakončení nám chybělo trochu štěstí. Během přestávky jsme mluvili o maximální pozornosti v úvodu druhé půle, ale přišla hrubka Studeného, která nás prakticky položila. Přestože se hráči snažili tuto chybu odčinit a dát vyrovnávající branku, přišla další chyba v podobě malé koncentrovanosti Hyky na pokutový kop. Kdybychom dali vyrovnávací gól, soupeř by musel otevřít hru a věřím tomu, že bychom výsledek ještě otočili. Jenže jsme začali hrát křečovitě a nedokázali se vrátit ke hře z první půle. Naopak, soupeř potvrdil svoje vítězství z rychlého protiútoku v závěru utkání. Dnešní výkon mužstva je pro mne obrovské zklamání, protože jsme promarnili šanci jít opět do čela tabulky. Domácímu týmu musím pogratulovat k jeho prvnímu jarnímu vítězství.“