Občanské sdružení jihočeský fotbal ve spolupráci Fussball Akademií Linz společně uspořádali v tréninkovém cetnru fotbalové akademie Linc první z mezinárodních přátelských utkání v rámci projektu spolufinancovaném Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Tento projekt byl vybrán v rámic programu „Evropská územní spolupráce Rakouska-Česká republika 2007-2013“ a podpořen v rámic Fondu malých projektů v Jihočeském kraji s mottem „Gemaiseam mehr erreichen – Společně dosáhneme více“. Cílem projektu je připravit a zorganizovat přátelská utkání, turnaje a semináře pro trenéry.

Toto první mezinárodní setkání bylo připraveno pro 3 mužstva dorostenecké kategorie. V prvním utkání změřily síly mužstva kategorie U16. Akademie Linc v tomto utkání vyhrálo 3:1. V současně hraném utkání kategorií U17 remizovali 1:1, na jiném hřišti v tréninkovém areálu Akademie Linc také s umělým povrchem třetí generace. Ve třetím utkání poté zvítězilo mužstvo SK Dynamo České Budějovice U19 pod vedením trenéra Zdeňka Procházky.
Všechna utkání byla velmi dobrou přípravou pro jarní část mistrovských utkání. Obě strany si velmi chválili úroveň zápasů všech kategorií a těší se na další měření sil.

Přátelské mezinárodní utkání
Datum: 1.3.2009
Místo: Linz
AKA Linz U19 : SK Dynamo České Budějovice U19 1:2 (1:1)
AKA Linz U17 : SK Dynamo České Budějovice U17 1:1 (1:0)
AKA Linz U16 : SK Dynamo České Budějovice U16 3:1 (1:1)