Soupeře z nejtěžších přivítají v neděli na Střeleckém ostrově fotbalisté Dynama České Budějovice, kteří budou chtít zapomenout na nepovedený zápas na Kladně a naopak budou usilovat o další domácí bodový zisk. Na domácím stadionu Jihočeši neprohráli pět posledních zápasů a tuto sérii budou chtít prodloužit i proti aktuálně vedoucímu týmu tabulky - pražské Spartě!

Fotbalisté Dynama se s pražským soupeřem střetli v rámci letošní sezony hned třikrát. Vedle ligové remízy 1:1 došlo také na měření sil v rámci poháru Ondrášovka Cup. V něm jasně dominovali Letenští, kteří nejprve na Střeleckém ostrově vyhráli drtivým výsledkem 5:0 a svou nadvládu pak potvrdili i domácí výhrou v odvetě 1:0. „Přesto ale podzimní ligový zápas na Letné, kde jsme uhráli remízu 1:1, budu hráčům samozřejmě připomínat. Sparta je sice velký favorit, ale právě na Letné jsme se přesvědčili, že se dá hrát s kýmkoliv,“ říká před nedělním zápasem kouč Dynama Jaroslav Šilhavý.

Jihočeši musí rychle zapomenout na své poslední ligové vystoupení na Kladně, kde po zcela nepřesvědčivém výkonu prohráli s domácím týmem 1:2. Po této porážce se odstup Dynama od pásma sestupu snížil na pouhé tři body. „Po vstřebání nedělní porážky na Kladně cítím ze strany hráčů na tréninku velké odhodlání. Všichni jsme si vědomi, že jsme to na Kladně zpackali a že jsme si tu naši situaci zkomplikovali,“ říká na téma kolapsu na stadionu Františka Kloze trenér Jaroslav Šilhavý, který se snaží spolu s týmem hodit zápas na Kladně za hlavu: „Na středečním i na čtvrtečním tréninku hráči makali na sto procent a nemám jim co vytknout. Je na nich hodně patrné, že chtějí tohle své zaváhání co nejdříve odčinit.“

Lodivod Dynama nemusí ani dlouho přemítat nad tím, jak silný soupeř v neděli na Střelecký ostrov dorazí. „Oni jsou nyní v čele tabulky, ale samozřejmě nebudou chtít o první místo přijít tady u nás v Budějovicích. My si nemůžeme v naší situaci ale vybírat soupeře a doma to musíme Spartě hodně znepříjemnit,“ říká Šilhavý, který by rád doma Spartu zaskočil a obral ji o body.

Co se týká zdravotního stavu hráčů a případných absencí, zůstává prakticky vše beze změn. „Do plného tréninku s týmem se již zapojili Jarabica i Mezlík, avšak v neděli k dispozici ještě nebudou. V průběhu týdne řešili drobné zdravotní problémy Žižka a Leština, ale ti naopak budou připraveni nastoupit,“ dodává trenér Dynama, který bude moci využít i Tomáše Hunala, který nedohrál zápas na Kladně: „Tomáš normálně trénuje s týmem a je v pořádku.“ Kvůli čtyřem žlutým kartám nemůže v neděli proti Spartě do utkání zasáhnout útočník Tomáš Sedláček, kterého tak čeká jednozápasový distanc.

Na levém kraji obrany by se měl objevit i Jan Krob, který je na jihu Čech na hostování právě z pražské Sparty. „Sparta je nesmírně silný soupeř, asi nejsilnější v lize. Zaslouženě vedou tabulku, když za celou sezonu ještě neprohráli. Jednou prohrát ale musí a třeba to bude zrovna teď s námi,“ říká s odhodláním v hlase mladý letenský bek, který bude ale v neděli hájit barvy budějovického týmu.