Juniorka Dynama poprvé na jaře nebodovala, když na hřišti Ovčár prohrála vysoko 3:0. Aktuálně druhý celek České fotbalové ligy byl v celém průběhu zápasu aktivnější a po zásluze si tak do tabulky připsal tři body.

Již od úvodu utkání bylo zřejmé, že favorit utkání z Ovčár bude diktovat tempo hry. Největší zbraní celku z Mělnicka byly bezesporu standardní situace. Již po čtvrthodině hry kopaly Ovčáry tři rohy a ten další už se jim podařilo přetavit ve vedoucí branku. A byl to gól z kategorie velice kuriózních. Další skvěle zahraný rohový kop se snesl na hlavu kanonýra Hyka, který nastřelil tyč. Následně se balón odrazil na jednoho z českobudějovických hráčů, od něhož putoval do břevna a následně na hlavu Martina Viskupa. Ovčárský zadák do balónu hlavou jen lehce šťouchl a kulatý nesmysl skončil těsně za brankovou čarou - 1:0. Ve 32. minutě mohlo být vyrovnáno. Po trestném kopu si totiž za domácí obranu zaběhl nejzkušenější hráč rezervy a zároveň kapitán v jedné osobě David Homoláč, jenž se snažil přelobovat vyběhnuvšího Straku. Gólman Středočechů měl štěstí, neboť Homoláč jen těsně přestřelil branku. Ve 35. minutě předvedl hezkou individuální akci Matějček, ale po přechodu přes svého strážce nenašel centrem nikoho ze spoluhráčů. Další branka již v první pětačtyřicetiminutovce nepadla, a tak se šlo do kabin lépe hráčům Sokola.

Diváci si ještě nestihli posedat na svá místa a už se podruhé měnilo skóre. Krátce poté, co hlavní sudí Bureš zahájil druhý poločas, totiž Ovčáry vybojovaly autové vhazování poblíž vápna Dynama. A v takové situaci si míč do rukou bere Martin Kovařík. I tentokrát hodil dlouhý aut až do hloubi soupeřovy šestnáctky, kde se nešťastným zásahem prezentoval Pavel Novák. Dezorientovaný bek Jihočechů totiž míč zasáhl tak špatně, že překonal vlastního brankáře Vlka a celek z Polabí tak vedl již o dvě branky - 2:0. Domácí fotbalisté v tu chvíli začali hrát svou hru a prakticky nepouštěli soupeře do šancí. A když už Dynamo vyslalo na branku nějakou tu střelu, tak narazilo na stálici v ovčárské brance Radima Straku. V samém závěru vsadily Budějovice pochopitelně vše na útok a zapomněly na zadní vrátka. Tam se vřítil střídající Houška, který svou první velkou šanci ještě neproměnil. Pak si ale všiml nabíhajícího spoluhráče Jiřího Jeníka, a ten střelou hodnou fotbalového Oskara poslal balón přesně do šibenice - 3:0. Tato krásná střela uzavřela pohledný zápas, ve kterém hrály prim především favorizované Ovčáry a zaslouženě braly vysokou výhru.


Ohlasy trenérů

Petr Hejno (asistent trenéra Ovčár): "Myslím si, že jsme si dokázali z osmdesáti procent vytvořit větší tlak, než soupeř. Budějovice se nedostávaly moc do akcí a my se dokázali dostat do vedení po standardce. Druhý poločas byl herně vyrovnanější, ale po naší druhé brance to hosté trochu stáhli. V samém závěru ještě Jeník po brejku přidal třetí gól, což byl takový sladký bonbónek nad tím zápasem."

Jiří Lerch (trenér Dynama): "Když jsme přijeli do Ovčár, tak jsme věděli, že nás čeká zkušené mužstvo, které je právem na druhém místě tabulky. Určitě jsme tušili, že nás nebude čekat nic lehkého. V první půli přišel pro nás hloupý gól po standardní situaci. Ve druhém poločase, narozdíl od minulého venkovního zápasu na Vltavínu, se nám dnes gól vstřelit nepodařilo, přestože šance tam byly."