Důležitými postavami na obou stranách byli v utkání 25. kola české nejvyšší soutěže mezi Dynamem a pražskou Spartou brankáři. Domácí strážce svatyně Kučera si připsal již desátou vychytanou nulu a navíc se dle průběžného hodnocení hráčů Deníkem Sport dere na post brankáře do ideální jedenáctky sezony.

Jeden bod z utkání se Spartou zřejmě berete, když přihlédneme k tomu, že si Pražané zejména ve druhé pětačtyřicetiminutovce vytvořili poměrně velký tlak. Přesně tak. Druhý poločas nás Sparta zmáčkla a my bodík jednoznačně bereme. Co nám přinese uvidíme až po třicátém kole, každopádně už nyní jsme za něj moc rádi.

Zdálo se, že jste hráli spíše na 0:0. Sparta ovšem hodně kazila a náznaky šancí na vaší straně byly.
Věděli jsme, že hosté budou po náročném programu unavení, přesto je to stále ten nejlepší klub v naší lize a oni si nemohou dovolit něco podcenit ani u nás. Pražané prohospodařili zejména první poločas. Ve druhém dějství jsme se více zatáhli a jejich fotbalový um jsme předčili vůlí a bojovností.

Zásahů do sestavy bylo poměrně hodně, což se projevilo i v seskupení obranných řad, kde nezůstal kámen na kameni.
Když se nedaří, tak nezbývá než provést změny v sestavě... Pro nás bylo utkání svátkem, dali jsme do něho všechno a výsledkem je nerozhodný výsledek.

Po porážce v existenčním duelu na Kladně atmosféra v kabině asi pořádně zhoustla, že?
Určitě se to na nás i dnes trochu promítlo, i když nás paradoxně Kladenští zmáčkli mnohem více než Sparta.

Dalo by se tedy říci, že vás osobně Sparťané zklamali?
Těžko říct, ale vzhledem k tomu, že hrají o titul, tak nepředvedli adekvátní výkon. Nebyla to ta Sparta z předešlých zápasů a dle mého názoru je trenér Chovanec příliš nepochválí.

Kdy vám bylo z pohledu brankáře v duelu nejhůře?
Velmi nepříjemné byly centrované míče ze stran, při nichž jsem musel hodně ven z branky. Standardní situace zahrávali hosté precizně.

A co situace ze sedmdesáté minuty, kdy jste tečovaný míč směřující mezi tři tyče bravurně vytěsnil konečky prstů nad?
Tam to také pěkně hořelo (směje se). Kušnír centroval ze strany a jeden z našich beků srazil balón téměř do sítě. Byl to spíš reflexivní zákrok. Málem bych ještě zapomněl na moment, kdy jsem zaváhal při vyběhnutí proti Kadlecovi a na čáře za mě zaskočil David Horejš. Bohužel jsem doplatil na příliš suchý terén a neodhadl jsem skluz míče. Naštěstí to dopadlo dobře.


Branku Pražanů hájil slovenský rodák Matúš Kozáčik a i když Jihočeši vyslali v celém průběhu střetnutí pouze jednu střelu mezi tři tyče, na nedostatek práce si nemohl stěžovat. Bývalý gólman Slavie nahradil veterána Jaromíra Blažka, jenž si ve čtvrtečním duelu Ondráškova Cupu natrhl zadní křížový vaz v koleni a bude Středočechům chybět až do konce jarní části Gambrinus ligy.

Matúši, kdy jste se dozvěděl, že půjdete proti Budějovicím do branky?
V pátek po pohárovém čtvrtečním utkání, kdy se vlastně potvrdilo, že zranění Jaromíra Blažka má vážnější charakter.

Byl to pro vás osobně nějaký problém, když jste se po dlouhé době vrátil do ligového kolotoče?
Určitě ne, v nejvyšší soutěži už působím poměrně dlouhou dobu a od pátku jsem měl dost času se kvalitně připravit.

Stáváte se tedy do konce jarní části sezony jedničkou Sparty?
To se teprve uvidí, hlavní slovo má samozřejmě trenér.

Myslíte, že vynucená změna na brankářském postu může být pro vás jako tým nějakou překážkou?
Doufám, že ne. Náš cíl je jasný, jdeme za ním a věřím, že se nám podaří uspět.

S Dynamem je ale jeden získaný bod pro Spartu málo ne?
Souhlasím. Podle mě jsme tady dva body ztratili zbytečně. Na druhou stranu Budějovice výborně bránily a my jsme se do šancí propracovávali jen těžko. Utkání bylo o jednom gólu a ten se nám vstřelit nepodařilo.

Projevil se na vašem výkonu nahuštěný program z posledních dnů?
Hrálo se toho opravdu hodně, ale i ostatní týmy hrají v domácím poháru a nemají to jednoduché. Jestliže se chceme probojovat do fotbalové Evropy, tak musíme zbylá kola zvládnout. Nyní se už soustředíme pouze na ligu.