Juniorský b-tým se v neděli v dalším domácím utkání střetne s nevyzpytatelným Varnsdorfem. Po středečním zaváhání proti béčku Liberce je to další utkání, které může juniorku posunout do klidnějších vod nebo přiblížit sestupovým pozicím. Zápas je naplánován na neděli od 10:15 a netradičně se bude hrát na Střeleckém ostrově!

SK Dynamo České Budějovice B prožívá gólový půst, který od šestibrankové výhry nad Karlovými Vary trvá dvě utkání. V Ovčárech, které bojují právě s Varnsdorfem o druhé místo v tabulce, Dynamo prohrálo jednoznačně 0:3. Ve vloženém středečním utkání s béčkem Liberce však Jihočeši také nedokázali některou ze svých šancí proměnit v branku a tak prohráli nejtěsnějším možným rozdílem 0:1. Jarní zápasy Dynamo má zatím hodně nevyrovnané. Na kontě má dvě výhry, tři remízy a dvě prohry. To vše při skóre 11:10.

SK Slovan Varnsdorf má naopak za poslední utkání mnohem více důvodů k radosti, protože dokázal porazit jak druhé Ovčáry, tak také béčko plzeňské Viktorie. Tu fotbalisté pod vedením trenéra Zbyňka Busty porazili jednoznačně 5:1 (2:0). Zatím poslední vystoupení hráčů ze severu Čech dopadlo výborně, když po velkém boji porazili Sokol Ovčáry 2:1 (0:0) a dotáhly se tak se čtyřiceti body právě na svého posledního soupeře. Jarní bilance Slovanu je jen o skóre druhá nejlepší. V sedmi utkáních jich hned pět vyhrál a pouze jedenkrát remízoval a jedenkrát odešel poražen. Jarní skóre Slovanu je 11:5. V poměru s domácím Dynamem lze tak říct, že rozhodovat bude obraná hra obou celků.

Juniorka Dynama odehraje svůj víkendový zápas na hlavním stadionu na Střeleckém ostrově. Výkop zápasu je až v neděli od 10:15 a jeho stručný průběh můžete sledovat tradičně na stránkách onlajny.cz. Vedení klubu upozorňuje fanoušky, že během utkání nebude otevřena hlavní tribuna, ale pouze východní tribuna. Vstup do ochozů bude umožněn přes ulici B. Němcové. Fanoušci mohou k zaparkování využít velké parkoviště za východní tribunou. U tribuny bude navíc klasicky fungovat stánek s občerstvením.

Poslední vzájemné utkání nedělních soupeřů:

Neděle 20.9.2009, Varnsdorf:

SK Slovan Varnsdorf – SK Dynamo České Budějovice B 3:1 (2:0)

Sestava Slovanu: Macháček - Hyka (46. Čapek), Vavroušek, Kotiš, Křemen, Grubhoffer (73. Jordák), Stehlík, Ježdík (36. Formáček), Jakobovský, Kabele, Chod.

Sestava Dynama: Vlk - Mácha, Novák, Peroutka, Jasanský - Pliška (66. Šibčič), Mašát, Homoláč, Timm (57. Kaňák) - Svátek, Nekvinda (80. Nekvinda).

Branky: 16. Grubhoffer, 45. Chod, 83. Jordák - 68. Mácha

Poslední utkání SK Dynamo České Budějovice B:

SK Dynamo České Budějovice B – Slovan Liberec B 0:1 (0:0)

Branka: 73. Bajza

Sestava Dynama: Křížek - Bakala (85. Timm), P. Novák, Homoláč, Koutný - Rakovan (71. Šibčič), Mezlík, Jasanský - Kaňák, Klavík, Stráský.

Poslední utkání Slovanu Varnsdorf:

21. 04. 2010 od 17:00: Slovan Varnsdorf – Sokol Ovčáry 2:1 (0:0)