Po třech měsících po zranění ramene a následné operaci se na hřišti v utkání proti Kaplici konečně znovu objevil Jan Gruber. Nastoupil do druhého poločasu a patřil k nejvýraznějším osobnostem jedenáctky, která diviznímu soupeři nasázela během pětačtyřiceti minut šest branek. Honza vstřelil jednu z nich, když se s lehkostí lyžaře slalomáře prohnal od poloviny hřiště kolem všech soupeřů, kteří se mu postavili do cesty. Předvedl tak, v čem bude i letos jeho přednost, rychlost a technická vyspělost. Zatím ale musí dohánět fyzické manko, které evidentně nabral. „Bylo to znát, za odehraný poločas s divizním soupeřem jsem toho měl dost,“ přiznal po utkání.

Reportáž: SK Dynamo Č. Budějovice - FK Spartak Kaplice 9:0 (3:0)

„Jinak se mi ale hrálo dobře, na konci utkání jsem se přeci jen rozdýchal. Ztracenou kondici bych měl dohnat během dvou až tří týdnů. Potřebuji hlavně hrát, ať už přípravné zápasy nebo utkání za béčko,“ ví dobře pětadvacetiletý fotbalista. Zápasovou pauzu vyplňoval nejprve lehkým tréninkem, před třemi týdny přidal běhání a pokračoval podle individuálního tréninkového plánu. Rameno už by mělo být v pořádku. „Doktoři mi řekli, že stoprocentně uzdravené by to mělo být na začátku srpna. Už se na to nemůžu nijak ohlížet, musím nyní svými výkony přesvědčit trenéra, že si zasloužím místo v kádru Dynama.“

Stejně jako ostatní spoluhráče, čeká i Honzu v nejbližších dnech pohovor s Pavlem Tobiášem. Během něho se dozví, jaké plány pro letošní sezónu s ním kouč má. „Zatím toho moc nevím, trenér se mnou počítá do útoku a na kraje zálohy,“ tuší rychlonohý fotbalista, který dnes nastoupil na levém okraji záložní řady. „I když jsem spíš pravák, vyhovuje mi jakákoliv strana. Budu to mít ale nyní hodně těžké. Jsem připraven se poprat o to, abych mohl co nejdříve naskočit do ligy“, slibuje Gruber.