Poslední venkovní zápas v letošní sezoně České fotbalové ligy má za sebou českobudějovický B-tým. Na pražský Strahov Jihočeši vyrazili prakticky v dorosteneckém složení. V základní sestavě se objevilo hned devět dorostenců. Utkání, které doprovázel silný déšť, skončilo remízou 1:1.

Juniorka si k předehrávce s Hlavicemi přidala další vložené středeční kolo. Zápas se Slavií Praha B se odehrál na stadionu Strahov – Rošického. Celý průběh zápasu doprovázel silný déšť, který utlumil až při závěrečném pískotu hlavní sudí Vlasjuk. První šanci zápasu si připsal hned ve druhé minutě Milutonovič, ale jeho pokus šel nad hostující bránu.

Ještě výhodnější pozici si o minutu později vypracoval Palko, ale jeho střela šla také mimo. Kvůli silnému dešti, který nedovolil hrát kombinační fotbal, létal balón vzduchem od jednoho pokutového území k druhému. První branka utkání přišla po čtyřiatřiceti minutách hry. Petr Novotný svou střelou zpoza vápna chytře obstřelil brankáře Vlka. Do dvoubrankového rozdílu mohl Slavii dostat Hurka, ale jeho branka z dvaačtyřicáté minuty nebyla pro ofsajd uznána.

V druhém poločase se do hry dostal další dorostenec Vokatý. Jihočeši se snažili o vyrovnání, které přišlo v třiasedmdesáté minutě. František Něměc dokonale využil zaváhání v domácí obraně a odražený míč v pohodě dostal do Berkovcovy brány. Na hrací plochu se ještě dostali další mladíci Dominik Němec a Svoboda. Zbytek utkání už žádnou vážnější šanci nepřinesl. Soupeři se tak rozešli remízou 1:1.