Po týdenním soustředění ve Frymburku pokračuje příprava fotbalistů Dynama v domácích podmínkách v Českých Budějovicích. Druhý týden přípravy zakončí Jihočeši v sobotu ve Strakonicích, kde v pravé poledne vyzvou v přípravném zápase ligovou Příbram.

Týdenní soustředění ve Frymburku splnilo veškerá očekávání a trenér Šilhavý byl s podmínkami i přístupem hráčů maximálně spokojený. "Trochu nás potrápilo snad jen počasí, kdy především v závěru týdne bylo opravdu velké horko, ale hráči to zvládli," pochvaloval si kouč, jehož svěřenci dostali během kondiční přípravy pořádně do těla. Mírnou kaňkou uplynulého týdne pak bylo pouze zranění Jana Riegela, který dokonce odjel v polovině týdne ze Frymburku, aby se podrobil lékařskému vyšetření.

První náročný týden zakončili fotbalisté Dynama modelovým zápasem na Složišti a Šilhavý byl spokojený i s přístupem k utkání. "Bylo vidět, že kluci jsou po náročném soustředění unaveni, přesto ale zápas odehráli na hranici možností. Jsem rád, že to všichni vzali za správný konec a v přípravě zatím makají na sto procent," přikyvoval spokojeně trenér.

Po volné neděli se hráči sešli v pondělí hned brzy ráno opět na Střeleckém ostrově, aby zahájili další část přípravy. A znovu začali zostra. Po krátké rozcvičce došli potrápit stroje do posilovny a následně se šli protáhnout na schody hlavní tribuny stadionu, kde je trenér dlouhé minuty honil nahoru a dolu. Po dobré půlhodině intenzivního cvičení na schodech se začaly ozývat první hlasy "to snad už stačí, trenére, ne?", což byl pro Šilhavého další impulz ke zvýšení zátěže. Trénink na schodech zakončili fotbalisté Dynama závodem starých proti mladým, který byl přes nevoli mladých hráčů vyhodnocen za nerozhodný. Když už se po soutěžení hráči začali pomalu vidět ve sprše, zavelel očividně dobře naladěný trenér Šilhavý k dalšímu výběhu podél řeky Vltavy a toto rozhodnutí se pochopitelně setkalo s velkým ohlasem všech zainteresovaných.

"V podobném duchu bychom rádi trénovali celý týden," řekl před polednem Jaroslav Šilhavý, který pro hráče chystal na odpoledne další tréninkovou jednotku. Od pondělí do pátku tak budou hráči trénovat střídavě na hlavním stadionu, v posilovně, na Složišti, v Hluboké nad Vltavou a chybět nebudou ani tolik neoblíbené výběhy do terénu. Příjemnou změnou pro všechny fotbalisty pak bude přípravný zápas s Příbramí, který je na programu v sobotu od 12:00 na hřišti ve Strakonicích.

Druhý týden přípravy se kádr mužstva navíc rozrostl o další dva fotbalisty. Po krátké dovolené se k týmu připojil v loňské sezoně v Čáslavi hostující Milan Nitrianský a jeden další zahraniční hráč. O angažmá na jihu Čech se během testů bude ucházet jeden fotbalista z východní Evropy.