Fotbalisty Dynama České Budějovice čeká v sobotu v pravé poledne první přípravný zápas na nadcházející prvoligovou sezonu. Tým Jaroslava Šilhavého se na hřišti ve Strakonicích střetne s ligovou Příbramí, kterou v prvním přípravném zápase povede nový trenér Martin Hřídel. Informace o průběhu zápasu naleznete zde na našem webu.

Sobotní soupeř Dynama nastoupí proti Jihočechům oproti loňské sezoně v pozměněné sestavě. Tým během léta opustilo šest fotbalistů a jiných šest se bude zase snažit vybojovat si v nově se tvořícím kádru. Během následující sezony by v Příbrami měli ze Sparty hostovat Milan Jurdík (útočník) a Josef Divíšek (záložník). Do obrany přišel z Čáslavi Pavel Ricka a klub prodloužil hostování plzeňským hráčům Tomáši Borkovi a Martinu Müllerovi. Z hostování ve Vlašimi se pak vrátil Matěj Štochl.

Největší odliv hráčů Příbrami byl nasměrován do daleké Ostravy, kam se z hostování vrátili Hušbauer se Šmejkalem. Zároveň také Tomáš Pilík a velký talent Antonín Fantiš by měli do Ostravy odejít na přestup. Své hostování v Příbrami ukončili také plzeňští fotbalisté Paulo Rodrigues a Lukáš Krbeček.

Fotbalisté Dynama mají za sebou dva týdny tvrdé dřiny, které zakončí právě zápasem proti Příbrami. V průběhu týdne měl trenér Jaroslav Šilhavý k dispozici téměř kompletní kádr a vedle rekonvalescenta Zdeňka Ondráška netrénoval také Jan Riegel, který měl problémy s kolenem. Hrát nebudou kvůli lehčím zdravotním problémům ani útočníci Adam Klavík a Michal Kaňák.

Jihočeši naplno trénovali i v pátek a volno dostanou až v neděli. Hned od pondělí pak tým nastoupí třetí přípravný týden, během kterého se představí (ve středu) na silně obsazeném turnaji v Nové Včelnici a následně pak v sobotu v rakouském Seekirchenu proti rumunskému FC Vaslui.

Sobotní zápas mezi Dynamem a Příbramí začíná na hřišti Fezka ve Strakonicích v sobotu ve 12:00 a nejaktuálnější informace o utkání naleznete zde na webových stránkách..