Ve sportovním centru mládeže na Složišti proběhl 16. a 17. června Junior Budweis Cup, finálový turnaj o přeborníka ČR v kategorii starších přípravek. Tým Dynama se po dvoudenním klání probojoval až do finále, kde nestačil pouze na ostravský Baník, se kterým tým svěřence Miroslava Šenkýře prohrál 0:1.

Turnaje se zúčastnilo celkem patnáct týmů z celé republiky. Jižní Čechy zastupoval vedle Dynama České Budějovice také celek Sezimova Ústí. Ve třech pětičlenných základních skupinách hrál každý s každým a následně podle umístění postupovaly jednotlivé týmy do vyřazovacích bojů. Dynamo obsadilo ve své skupině druhé místo a ve čtvrtfinále se tak střetlo s Brnem, které Jihočeši porazili po bezbrankové remíze až na penalty 3:2. V semifinále vyhrálo Dynamo nad Ostrovem díky brance Marhouna 1:0.

Zlaté medaile si ale na konec na krk pověsili hráči Baníku Ostrava, kteří ve finále vyhráli nad domácím celkem 1:0. Na třetím místě skončili mladí fotbalisté Sigmy Olomouc. Nejlepším střelcem se stal pětigólový Matěj Polidar z Tatranu Sedlčany, nejlepším brankařem Michal Süttöv z Ostrova nad Ohří a nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Lukáš Regec z mistrovského Baníku Ostrava.

Za zmínku stojí jak třinácté místo pražské Sparty, tak hlavně šesté 1. FC Brno, protože oba tyto týmy odehráli turnaj s hráči ročníku 2000, tedy o rok mladšími, než ostatní účastníci turnaje.

Výsledky Dynama na MČR starších přípravek
Zápasy ve skupině

SK Dynamo - Chrudim 1:2 (gól Bárta)
SK Dynamo - Sedlčany 4:2 (Drchal 2, Pileček 2)
SK Dynamo - Třebíč 2:0 (Sekyra, Hoffmann)
SK Dynamo - Poličná 2:0 (Kalousek 2)

Čtvrtfinále
SK Dynamo - Brno 0:0, 3:2 na penalty (penalty proměnili Hoffmann, Drchal, Kalousek)

Semifinále
SK Dynamo - Ostrov 1:0 (Marhoun)

Finále
SK Dynamo - Ostrava 0:1