Fotbalisté Dynama České Budějovice nastoupí v neděli odpoledne v lineckém předměstí Traun další zdatný soupeř. Tým Jaroslava Šilhavého se totiž od 17:00 střetne s celkem Otelul Galati, který v loňské nejvyšší rumunské soutěži obsadil osmou příčku.

Trenér Jihočechů Jaroslav Šilhavý pošle do zápasu především ty hráče, se kterými bude počítat pro start nového ročníku Gambrinus ligy, který je naplánován již na neděli 18. Července, kdy Dynamo na domácím hřišti přivítá Slovan Liberec. „Do začátku ligy nám zbývají poslední dva přípravné zápasy, a proto chceme už všechno směřovat k lize,“ říká před zápasem proti rumunskému celku trenér Dynama.

Po celkem pohodovém zápase s rakouským třetiligovým St. Florianem narazí fotbalisté Dynama na velice zdatného soupeře. „Galati nemá sice takovou kvalitu jako Vaslui, ale přesto očekáváme velmi kvalitní utkání se silným soupeřem,“ říká Šilhavý, který doufá, že se jeho svěřenci prosadí v zakončení. Právě střílení gólů je totiž slabinou budějovického týmu v letošní přípravě. „Určitě nad tím ale nebudeme brečet. Všichni hráči musí zodpovědně pracovat a pevně věřím, že se jim pak začne střelecky dařit,“ říká rezolutně lodivod budějovického týmu.

V zápase proti rumunskému soupeři by se v sestavě Jihočechů měli objevit jak Rudolf Otepka, tak Luboš Pecka, o jejichž setrvání na jihu Čech by se mělo v nejbližších dnech rozhodnout. „Hned na začátku týdne si s vedením klubu sedneme a uděláme konečné rozhodnutí,“ doplňuje Jaroslav Šilhavý.

Nedělní soupeř Dynama, rumunský celek Otelul Galati, patří k tomu lepšímu, co rumunská liga nabízí. Tým trenéra Dorinela Munteanu obsadil v loňském ročníku nejvyšší rumunské soutěže sympatickou osmou příčku. V kádru rumunského týmu převažují fotbalisté rumunské národnosti, přesto v týmu působí hráči jiných národností jako je Kolumbie, Nigérie, Argentina nebo Bosna a Hercegovina.

Zápas mezi Dynamem a Otelulem Galati začíná v rakouském Traunu v neděli v 17:00.