Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice se definitivně rozrostl o další dva členy. Necelé dva týdny před startem ligy byly do konce dotaženy přestupy zkušených fotbalistů Rudolfa Otepky a Luboše Pecky. Oba hráči v Českých Budějovicích již působili, avšak zatímco Otepka oblékal dres Dynama v během loňského jarního hostování, Pecka se do českobudějovické metropole vrací po dlouhých osmi letech.

„Jsem samozřejmě moc rád, že mohu využívat služeb obou těchto fotbalistů. Mají toho za sebou v lize už hodně a pevně věřím, že nám v ligové sezoně hodně pomohou,“ řekl na téma příchodu těchto fotbalistů trenér Jaroslav Šilhavý.

Luboš Pecka patří ve svých dvaatřiceti letech ke zkušeným ligovým útočníkům. Na svém kontě má 117 prvoligových startů, v nichž zaznamenal třiatřicet branek. Největší část své kariéry v nejvyšší soutěži odehrál v Mladé Boleslavi, kde se také v sezoně 2006/07 stal se šestnácti góly nejlepším střelcem soutěže.

Rudolf Otepka přišel na jih Čech v zimní pauze na hostování z Olomouce. Hned od prvních zápasů se stal ústřední postavou ligového A-týmu, za který stihl během třinácti zápasů vstřelit tři branky a na další tři přihrál. Jihočeši přitom v jarní části sezony zaznamenali celkem jedenáct branek, Otepka se tak velkou měrou podílel na více než polovině nastřílených gólů. Otepka bude s více než 350ti ligovými starty patřit k nejzkušenějším hráčům týmu a zároveň celé soutěže.