Třetiligový B-tým Dynama vstoupí do jarních odvet v České fotbalové lize zápasem s Pardubicemi. Utkání se odehraje na UMT v Hluboké nad Vltavou. Výkop je stanoven na sobotní dopoledne v 10:15. Stručný přenos z utkání proběhne na stránkách onlajny.cz

Podzimní část České fotbalové ligy začala juniorka Dynama nešťastně. V Pardubicích, které do ČFL postoupily z divize, prohrála 0:4. To bylo první utkání. Do odvet vstoupí Jihočeši povzbuzeni kvalitní zimní přípravou.

„V odvetných utkáních chceme zúročit zimní přípravu,“ uvedl trenér B-týmu Jiří Lerch. „Příprava proběhla dle našeho plánu. Neměli jsme žádné velké změny a problémy.“

Sedmnáctikolové jaro začnou svěřenci trenéra Lercha na umělé trávě v Hluboké nad Vltavou. Právě tam odehráli i generálku na ČFL. Místní tým, který hraje krajský přebor, juniorka porazila 6:1.

Trenéři Lerch a Vozábal budou na jaře postrádat útočníka Klavíka a záložníka Dobala. Ten odešel hostovat do druholigového MAS Sezimovo Ústí. I Klavík hraje druhou ligu. Odešel hrát za Varnsdorf.

Během zimní pauzy za juniorku několikrát nastoupili i hráči z prvního mužstva nebo dorostu. Několik zápasů za B-tým odehrál například rekonvalescent po dlouhodobém zranění Petr Benát. Své první zápasy za Dynamo odehrál v dresu juniorky i srbský obránce Borislav Simič.

Juniorka absolvovala i dvě herní soustředění v jižní Moravě. „Zápasy na Moravě pro nás byly přínosné. Soupeři se ukázali jako velice kvalitní a určitě nás dobře prověřili,“ zhodnotil soustředění asistent trenéra Martin Vozábal.

Dle slov trenéra Lercha by B-tým měl být posílen o brankáře Křížka, záložníka Rakovana a obránce Šimiče.

Dynamo ztrácí na Pardubice po podzimu tři body. V případě vítězství se Jihočeši na svého soupeře, který je v tabulce na sedmé pozici, dotáhnou. B-tým má vyrovnanou bilanci. Ze 17. kol jich sedm vyhrál i prohrál. Juniorka remizovala ve třech zápasech. I skóre je vyrovnané – 25:25.

V generálce na ČFL se střelecky dařilo Timmovi, který vsítil tři góly. Jednou se prosadil i Kaňák, který se vrátil po zranění.

Výsledky přípravných zápasů juniorky:
Tábor - SK Dynamo ČB „B“ 0:3 (0:3)
Branky: Benát, Holub, Timm

SK Strakonice - SK Dynamo ČB „B“ 1:1 (1:1)
Branka: Repa

Spartak MAS Sez. Ústí - SK Dynamo ČB „B“ 2:2 (1:0)
Branky: Poturovič, Sedláček

FC ZVVZ Milevsko - SK Dynamo ČB „B“ 0:2 (0:1)
Branky: Holub 2

Jiskra Třeboň - SK Dynamo ČB „B“ 0:3 (0:1)
Branky: Sajtl, Timm, Rakovan

FC Tescoma Zlín B - SK Dynamo ČB „B“ 3:0 (1:0)

1. FC Slovácko „B“ - SK Dynamo ČB „B“ 2:5 (2:4)
Branky: Repa 2, Timm, Bakala, Mezlík

SK Sigma Olomouc „B“ - SK Dynamo ČB „B“ 1:1 (0:1)
Branka: Timm

1.FC Brno - SK Dynamo ČB „B“ 2:0 (1:0)

Hluboká nad Vltavou – SK Dynamo ČB B 1:6 (1:4)
Branky: 2., 28. a 36. Timm, 9. Rein, 59. Kaňák, 85. Mezlík.

Soupiska Dynama B:
Brankáři:
Zdeněk Křížek, Miroslav Jirkal
Obránci: Lukáš Holub, Radim Koutný, Tomáš Pösinger, Ondřej Sajtl, Karel Sláma.
Záložníci: Rastislav Bakala, Filip Rein, Michal Repa.
Útočníci: Marián Timm, Michal Kaňák.

Realizační tým – trenér: Jiří Lerch, asistent trenéra: Martin Vozábal.


FK PARDUBICE

Nováček soutěže se nováčkovské role nezalekl a celý podzim patřil k lepším týmům. V tabulce má o jedno vítězství lepší bilanci než Jihočeši. Alarmující je ovšem skóre. Pardubice na podzim vsítili 32 gólů a jen 18 inkasovali. V porovnání s ostatními týmy mají Pardubice třetí nejlepší útok i obranu.

Před startem jara se ovšem potýkají se zraněními. Otazník visí nad startem nejlepšího střelce Pardubic Petruse. „Petrus začíná pozvolna trénovat, Fidrovi zraněné koleno už nedovolí nastoupit. Fikejze čeká rezonance, která by měla odhalit, zda má jen ošklivý výron, nebo přetržené vazy v kotníku. Jakmile se dají do kupy, bude navíc trvat dva až tři týdny, než se dostanou do optimální formy,“ mrzí trenéra Pardubic Martina Svědíka.

Pardubice kromě přípravných utkání absolvovali i soustředění v Harrachově. „Soupeři byli kvalitní, hráli jsme s áčkem Mladé Boleslavi nebo druholigovým Žižkovem. Konfrontace s týmy z vyšších soutěží nám hodně přinesla. Náš výkon roste se silou soupeře. V některých pasážích jsme byli i lepší, chyběla jenom přesnější koncovka,“ zhodnotil přípravu Pardubic trenér Svědík.

Ten upozorňuje, že hned v utkání proti B-týmu Dynama půjde o důležité body. „Jaro je vždycky hektičtější. Boje o záchranu jsou vyhecované, nikdy nevíte, kdo rezervní týmy posílí. Prověří nás to hned zkraje.“

Výsledky přípravných zápasů Pardubic:

FK Mladá Boleslav - FK Pardubice 1:0 (1:0).

AFK Chrudim - FK Pardubice 2:1 (1:0)
Branka: Kudrna z penalty

FK Pardubice - Vysočina Jihlava B 0:0 (0:0)

Ústí nad Orlicí - FK Pardubice 0:0 (0:0)

FK Pardubice - FK TRUTNOV 1:0 (0:0)
Branka: Jarosz

1.HFK Olomouc - FK Pardubice 3:1 (0:1).
Branka: Rešetár

Viktoria Žižkov - FK Pardubice 1:0 (1:0)

FK Pardubice - FK OEZ Letohrad 2:0 (0:0)
Branka: Sklenář, vlastní

FK Pardubice - Dvůr Králové 4:0 (3:0)
Branka: Fikejz, Přibyl, V. Kakrda, Prorok

Soupiska Pardubic:
Brankáři:
Martin Shejbal, Lukáš Zavřel, Martin Žák.
Obránci: Tomáš Prorok, David Hudec, Martin Tischler, David Přibyl, Vlastimil Voženílek, Jan Baldrych.
Záložníci: Lukáš Rešetár, Jan Jeřábek, Jan Fidra, Petr Kudrna, Filip Jarosz, Michal Buriánek, Jan Růžička, Vojtěch Kakrda, Martin Hundák, Lukáš Kopřiva.
Útočníci: David Petrus, Radim Fikejz, Martin Brychta, Václav Sklenář, Tomáš Kakrda.

Realizační tým - trenér: Martin Svědík, asistent: Jiří Pospíšil, trenér brankářů a masér: Tomáš Vltavský.

Změny v kádru:
Přišli:
Přibyl (FC Hradec Králové - prodloužené hostování), Voženílek (Rozhovice - prodloužené hostování), Kopřiva, Hundák (FK AS Pardubice - ? ).
Odešli: Jakub Vanžura (B mužstvo).

Generálky na ČFL:

SK Dynamo České Budějovice B:
Hluboká nad Vltavou – SK Dynamo ČB B 1:6 (1:4)
Branky:
27. Kurali - 2., 28. a 36. Timm, 9. Rein, 59. Kaňák, 85. Mezlík.
Sestava Dynama B: Jirkal – Sajtl, Sláma, Šimič, Koutný – Repa, Rakovan, Rein, Bakala – Timm, Kaňák. Střídali Hudson, Holub a Mezlík.
Trenér Jiří Lerch: S Hlubokou hrajeme generálku již třetí rok za sebou a je to velmi dobrý sparingpartner. Jsem rád, že jsme si dnes zastříleli, spoustu dalších šancí jsme ještě neproměnili, tak doufám, že si kluci přenesou herní pohodu i do zápasu s Pardubicemi. Potěšilo mě, že se trefil i Michal Kaňák, protože hraje po tříměsíční pauze zaviněné vážným zraněním a potřebuje se chytit. Snad ho vstřelená branka psychicky nakopne.

FK Pardubice:
FK Pardubice - Dvůr Králové 4:0 (3:0)
Branky:
39. Fikejz, 41. Přibyl, 43. V. Kakrda, 66. Prorok.
Sestava Pardubic: Žák - Přibyl, Tischler, Prorok, Voženílek (46. Hudec) - Jarosz, Kudrna (71. Kopřiva), Jeřábek, V. Kakrda - Fikejz (81. Brychta), Brychta (59. Sklenář).
Martin Svědík: "V generálce jsme měli pasáže hry, kdy jsem byl spokojen, ale převažuje nespokojenost. Ztráceli jsme zbytečně moc míčů. Hlavně v posledních třiceti minutách druhé půle jsme měli hrát lépe a převahu využít více. Hru v závěru nám negativně ovlivnil střídající Sklenář, který nedal do hry maximum. Byť jsme zvítězili 4:0, tak mám ke spokojenosti daleko. Jedině gólové situace v závěru první půli byly dobré, ale někteří hráči musí výrazně zvednout své individuální výkony. Stínem utkání je i zranění Fikejze, který nám bude v prvním zápase určitě chybět."

Utkání začíná v sobotu v 10:15 a stručný přenos proběhne na stránkách onlajny.cz.