Béčko budějovického Dynama nastoupilo doma na Složišti proti týmu FK Králův Dvůr. V podzimní části dokázali budějovičtí mladíci svého soupeře porazit jednoznačně 3:0 a podobnou výhrou chtěli potěšit své fanoušky také v dnešním utkání. To se jim bohužel nepodařilo. Přestože měli po celý zápas výraznou převahu, nedokázali se gólově prosadit a i ve druhém jarním domácím utkání jen remizovali 0:0.

Boje v třetí nejvyšší domácí fotbalové souteži pokračují i v době reprezentační přestávky. Na jih Čech zavítali fotbalisté FK Králův Dvůr, kteří byli před začátkem utkání na přůběžné třinácté příčce České fotbalové ligy, tedy v těsném závěsu za juniorkou Dynama. Sousední postavení obou celků v tabulce slibovalo atraktivní podívanou a na tribuny SCM Složiště nalákalo slušnou diváckou kulisu.

Juniorka Dynama je na domácím trávníku k neporažení a výhodu domácího prostředí chtěli českobudějovičtí mladíci zužitkovat v první jarní výhru. Tomu odpovídal i jejich vstup do zápasu, od prvních minut byli aktivnější. Hned v 8. minutě prověřil z velké dálky pozornost hostujícího brankáře Mezlík. Ve 20. minutě se hezky uvolnil Bakala, ale z pouhých tří metrů trefil soupeřova golmana Kudrnu jen do hrudi a dorážku pak nasměroval nad brankovou konstrukci. Ve 28. minutě po pěkném centru Rakovana hlavičkoval Stráský, míč nasměroval těsně vedle soupeřovy brány.

Závěrečná pětiminutovka prvého poločasu se nesla ve znamení obrovského tlaku domácích, kteří zamkli hráče Králova Dvora v jejich šestnáctce. Ve 43. minutě se výborně uvolnil Timm, obhodil si brankáře Kudrnu, ale míč mu utekl poněkud dále a budějovický ostrostřelec nedokázal zakončit do prázdné brány. Ve 45. minutě pak domácí nebezpečně zahrozili hlavičkou Stráského a Bakaly, ale ani oni neměli přesnou mušku.

Také do druhého poločasu nastoupili budějovičtí aktivně a svého soupeře zatlačili na jeho polovině. V 58. minutě z dobrých 35 metrů tvrdě vypálil Timm, míč po krásné střele jen o centimetry minul hostující branku. Domácí pak hrozili zejména ze standardních situací a po centrech ze stran hřiště. Po jedné takové akci po pravé straně nejprve Stráský podskočil centr a za ním nabíhající Timm zamířil opět těsně mimo.

Hráči Králova Dvora se prakticky nedostávali do hry, s míčem si příliš nerozuměli a o největší rozruch se postaral až v 70. minutě Trantina, který pronikl s míčem do vápna domácích a po střetu s jedním ze stoperů upadl na zem. Hlavní rozhodčí však stál blízko a nezaváhal ani vteřinu. Trantinovi za nafilmovaný pád udělil žlutou kartu. Domácí juniorka Dynama pak stupňovala svůj tlak, hráčům však chyběla přesnost při finální přihrávce nebo zakončení, a proto i jejich druhý domácí zápas v jarní části skončil bezbrankovou remízou.

Fotogalerie