Dynamo České Budějovice poprvé na jaře vyhrálo a i díky prohře Brna se vzdálilo sestupovým příčkám. Velký podíl na výhře měli mladí střelci Zdeněk Ondrášek a Milan Nitrianský. Oba góly vstřelili v prvním poločase. Dynamo předvedlo zlepšenou hru a Ústí připsalo ve skóre rovných padesát inkasovaných gólů.

Vidět byli oba střelci. Milan Nitrianský často tvořil hru a přechody do útoku, Zdeněk Ondrášek se svým důrazem probojoval několikrát do zakončení. Po bezbrankové remíze se Slováckem Dynamo konečně naplno bodovalo. Využilo tak alespoň částečně příznivého losu, který po reprezentační přestávce Dynamu nabídl dvě domácí utkání. „Samozřejmě jsme za vítězství rádi. Tři body jsme hodně potřebovali,“ shodli se oba střelci.

Dynamo využilo faktu, že Ústí nad Labem má nejhorší skóre. K šestnácti vstřeleným brankám má i díky dvěma trefám od Jihočechů na kontě rovných padesát inkasovaných gólů. „Ústí nad Labem nemá nejhorší tým, ale často inkasuje a málo střílí góly. Na to jsme chtěli navázat a podařilo se nám to,“ řekl Zdeněk Ondrášek.

Jihočeši zlepšenou hrou předvedli i lepší kombinační fotbal než tomu bylo v některých minulých utkáních. Paradoxně tomu pomohl fakt, že musel být střídán útočník Tomáš Stráský, kterému po souboji musel doktor sešívat obočí. „Byl jsem u toho a byla to rána, že jí musel slyšet i hluchý,“ dodal Ondrášek.

Druhý střelec Nitrianský vstřelil podobný gól, jako proti Plzni. Tam také dorazil odražený míč k tyči. „Je to hodně o štěstí, že míč zapadne k tyči. Při tréninku nacvičujeme odražené míče. Dnes se nám to povedlo zužitkovat. Nesmíme si ale říct, že nám to stačí. V dalším utkání hrajeme v Jablonci a i tam chceme uspět,“ řekl mladý krajní záložník.

Ten byl vidět po celý zápas. Fotbalisty můžou tři body těšit o to víc, že předposlední Brno prohrálo 1:2 v Praze s Bohemians 1905. „Samozřejmě jsme o tom utkání věděli. Bohemians mají záchranu téměř jistou a vítězstvím nám dost pomohly,“ děkoval na dálku Milan Nitrianský. . "V utkání jsme se soustředili na náš výkon. Po druhém gólu jsme se uklidnili. V týdnu to bude klidnější a můžeme hrát více v klidu.