V projektu Gambrinusu „Kopeme za fotbal“ si úspěšné týmy z podzimní části vybírají své odměny. Pro vítězné kluby je připraven trénink pod vedením kouče z Gambrinus ligy. V okrese České Budějovice si nejlépe vedlo B mužstvo Hluboké nad Vltavou, které hraje okresní přebor.

V aktuální tabulce soutěže patří Hluboké 3. místo. Tým, za který nastupuje i bývalý fotbalista Českých Budějovice, Slavie nebo Olomouce Jiří Povišer, vyhrál první polovinu projektu „Kopeme za fotbal“, v němž Gambrinus plní amatérským hráčům jejich fotbalové sny.

Na Hlubokou zavítá trenér českobudějovického Dynama Jaroslav Šilhavý, který v předchozích letech byl i jedním z asistentů u národního mužstva. Na jihu Čech trénuje Jaroslav Šilhavý od podzimu roku 2009. Není bez zajímavosti, že s hlubockým Jiřím Povišerem na začátku 90. let společně působili jako hráči v pražské Slavii a na Hluboké se tedy opět sejdou v jednom týmu, tentokrát jako dočasný trenér a hráč.

Gambrinus prostřednictvím svého projektu „Kopeme za fotbal“ zprostředkovává klubům na té nejnižší úrovni jedinečné fotbalové zážitky. Českobudějovický kormidelník se může těšit na velký zájem místních hráčů i příznivců, protože tréninky pod kouči z Gambrinus ligy jsou díky projektu „Kopeme za fotbal“ pro každou obec obrovskou událostí.

Mimořádný fotbalový podvečer pod hlavičkou projektu Gambrinusu „Kopeme za fotbal“ se v Hluboké nad Vltavou, uskuteční ve čtvrtek 21. dubna od 17:30 hodin.