Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice hlásí první posilu pro nadcházející ligový ročník 2011/2012. Zástupci budějovického klubu podepsali kontrakt s pětadvacetiletým brazilským záložníkem Sandro Jose Ferreirou da Silvou, který je znám jako Sandro.

Brazilský křídelní hráč se narodil 19. Března 1986 ve městě Iaçu. Fotbal začal hrát za celek Vitoria Bahia. Jako hráč tohoto celku se prosadil do brazilského národního celku hráčů do šestnácti a sedmnácti let. Jako hráč základní sestavy se stal v roce 2003 mistrem světa v kategorii U17. Od roku 2006 byl hráčem brazilského velkoklubu Vasco de Gama a o dva roky později přestoupil do rakouského bundesligového týmu SK Austria Kärnten. Za dva roky v tomto klubu si připsal celkem 48 startů v nejvyšší rakouské lize, během nichž vstřelil osm branek. Na konci sezony 2009/2010 ale tento rakouský klub zkrachoval a Sandro byl od té doby bez angažmá.

Budějovický klub hráče v minulém týdnu testoval a nakonec se rozhodl, že se Sandrem podepíše jednoletý kontrakt s opcí. „Měli jsme na něj výborné reference a i během týdenních testů nás rozhodně zaujal. Věříme, že by pro nás mohl být kvalitní posilou,“ říká hlavní skaut Dynama František Cipro o levonohém fotbalistovi.

Dalšími hráči, kteří se s A-týmem zapojí do přípravy jsou navrátilci z hostování ze Sezimova Ústí – Martin Jasanský a Pavel Novák, kteří by měli prokázat svou kvalitu a stát se platnými členy kádru. Z vlastních řad se dále do přípravy zapojí Rastislav Bakala, František Němec a Michal Petráň. Dynamo naopak opouští tito hráči, se kterými klub neprodloužil smlouvu - Pavel Mezlík, Josef Laštovka, Peter Černák a Petr Šíma. Další změny v kádru budou následovat v průběhu sezóny.

Hráči Dynama České Budějovice zahájili po sobotním utkání v Liberci dovolenou a sejít by se měli ve čtvrtek 16. června odpoledne. Sraz na Střeleckém ostrově mají naplánovaný na 13:00.