Juniorka Dynama České Budějovice potvrdila dobrou formu v domácím prostředí a rezervní tým Viktorie Plzeň porazila po kvalitním výkonu 3:1. Střelecky se dokázali postupně prosadit Sláma, Čirkin a Petráň, za hosty v poslední minutě korigoval stav Hoffmann.

Po smolné středeční prohře na Slávii a po debaklu v předminulém kole s rezervou Mladé Boleslavi nastoupili dnes fotbalisté českobudějovické juniorky se snahou potvrdit domácí formu a rezervní tým Viktorie Plzeň porazit. Tomu odpovídala i útočně laděná sestava, kterou na trávník vyslal trenér Jiří Lerch. Útok posílila hvězda "A" mužstva Zdeněk Ondrášek, parťáka na hrotu mu dělal Michal Kaňák, útočný tandem pak doplňoval zejména Marián Timm. Zápas začal ve velkém tempu a domácí fanoušci se z prvého gólu radovali hned ve 4. minutě. Růžová kopačka Timma rozehrála rohový kop na hlavu Repy, ten prodloužil na zadní tyč, kde si na balón počíhal kapitán mužstva Karel Sláma a poslal Dynamo do vedení 1:0.

Plzeň poprvé vážněji zahrozila až ve 14. minutě, kdy se přímo z rohového kopu Beránek snažil zaskočit domácího brankáře v nedbalkách. Gólman Liška byl ale pozorný a u přední tyčky vyboxoval míč včas. Budějovičtí poté začínali získávat herní převahu a vytvářeli si zajímavé šance. Jednou z nich byla i hlavička, kterou po Timmovo nahrávce předvedl ve 20. minutě Čirkin, míč skončil těsně vedle plzeňské branky. O pět minut později utekl po pravé straně Ondrášek, připravil střeleckou pozici pro Repu, jehož pokus srazili skluzem dva plzeňští obránci. Další krásný roh rozehrál ve 36. minutě Timm, v malém vápně našel přesně hlavičku Petráně, ale hostující brankář Aleš Mandous vytáhl bravurní zákrok a míč udržel před brankovou čárou.

Ve 41. minutě pak našel Liška dlouhým výkopem Ondráška, ten si narážečkou s Kaňákem udělal prostor a dral se nebojácně do vápna západočechů, kde jej nedovoleným způsobem zastavil stoper Nový. Pískala se penalta, kterou neomylně k pravé tyči poslal Grigorij Čirkin, 2:0.

Druhý poločas začal ve stejném tempu, jako ten první. Krátce po úvodním hvizdu prověřil plzeňského gólmana přízemní střelou Repa, na druhé straně protáhl Lišku dělovkou Hoffmann. Běžela 53. minuta a domácí fotbalisté převedli nejkrásnější akci zápasu. Sérií krátkých nahrávek při pravé lajně totálně rozložili obrannou hru západočechů, následně do vápna pronikl Kaňák a předložil nahrávku zcela osamocenému Michalu Petráňovi, který nemohl nedat, 3:0!

Západočeši však své zbraně nesložili a zvyšující se útočnou snahou zkoušeli zvrátit vývoj utkání. Nejaktivnější byl v tomto směru na levé straně hrající Beránek. V jednom ze svých četných úniků podél postranní lajny nadvakrát přešel přes Sajtla a připravil míč do střelecké pozice Hoffmannovi. Tvrdou přízemní střelu ale reflexivním zákrokem zneškodnil Liška. Tutovku pak zahodil na opačné straně také Timm, když po křížné přihrávce od Kaňáka nedokázal míč ze dvou metrů usměrnit mezi tři tyče plzeňské branky. Utkání mělo dobré tempo a hrálo se nahoru dolů. Plzeňští však nedokázali vymyslet žádnou překvapivou akci a vytvořit si výraznou šanci. Budějovická obrana hrála precizně. Když už se mohl sám proti Liškovi rozběhnout Dvořák, zastavil jej vynikajícím skluzem Sláma. Naopak navýšit skóre mohli postupně Kaňák a Petráň, neměli však přesnou střeleckou mušku a míč v obou případech skončil těsně vedle hostující branky.

Konečný stav tak upravili až v poslední minutě utkání Západočeši. Zprvu nenápadný únik Dvořáka po pravé straně znamenal nebezpečné přečíslení, na hranici vápna se míč dostal k Martinovi Hoffmannovi, který se s ním ladně otočil a bombou k pravé tyči rozvlnil síť za Liškovými zády, 3:1. Inkasovaná branka však domácí borce příliš nemrzela, na domácím pažitu potvrdili dobrou formu a v předposledním utkání České fotbalové ligy se radují ze zaslouženého vítězství. Stejnou měrou tak oplatili juniorce Plzně porážku z podzimní části sezóny a nyní se mohou připravovat na zápas proti Karlovým Varům. Ten má výkop příští sobotu 11. června tradičně od 10:15 hodin na SCM Složiště, všichni jste srdečně zváni.

Fotogalerie