Rezervní tým Dynama České Budějovice nezakončil letošní sezonu dobře. V posledním utkání ČFL prohrál na domácím hřišti na Složišti s Karlovými Vary vysoko 0:3. Jihočeši jsou tak momentálně v tabulce jedenáctí, ale v konečné tabulce mohou klesnout ještě až na čtrnácté místo!

Juniorka Dynama České Budějovice nastoupila ke svému poslednímu utkání tohoto ročníku České fotbalové ligy v poněkud improvizované sestavě, volno dostaly některé tradiční opory a naopak příležitost dostaly mladé tváře. Na hře Dynama to však bylo znát. Zkušený tým Karlových Varů se snažil od prvních minut diktovat tempo. První vážnější šanci si hosté vytvořili v 9. minutě, kdy obrana Dynama nechala volně hlavičkovat v nebezpečné pozici Geňu, budějovický brankář Jirkal ale vytáhl výborný zákrok. O minutu později se však hosté již radovali. Po centru od pravé lajny se míč obloučkem dostal do vápna ke kapitánovi hostí Lukáši Hrubému, který v souboji o míč přetlačil obránce Holuba a křižnou střelou ke vzdálenější tyči rozvlnil síť budějovické branky.

Za pouhých 6 minut později vyslal Hrubý krásnou uličkou vpřed Miloše Gibalu, který se tváří v tvář Jirkalovi nemýlil a zvýšil vedení západočechů na 0:2. Karlovarští pokračovali v nátlakové hře, v 25. minutě utekl po levé straně Sajtlovi Gibala, naservíroval na malé vápno Geňovi, který však ve stoprocentní gólové příležitosti netrefil míč.

Další příležitost ke zvýšení skóre měli hosté po půlhodince hry, když se ke střele ze zajímavé pozice dostal aktivní Gibala, brankář Jirkal byl již překonán, ale těsně před brankovou čarou vykopnul míč Holub a napravil své zaváhání při první inkasované brance. Českobudějovickým chyběla přímočarost v zakončení, pokusy vysunout vpředu osamoceného Němce skončily buďto odmáváním ofsajdu, nebo odkopem včas vyběhnuvšího brankáře hostí Bojčuka.

Do druhého poločasu nastoupili domácí aktivněji, hosté však těžili ze své zkušenosti. V 54. minutě neuhlídal čerstvý muž na hřišti Průcha o devět let staršího Michala Kubiceho, který technickou střelou k tyči navýšil vedení západočechů už na 0:3. Nejblíže ke vstřelení branky byli domácí po hodince hry, když břevno karlovarské branky trefil hlavou trochu nešťastně hostující Staněk. Ve zbytku utkání se již skóre nepohlo, západočeši zužitkovali své zkušenosti nad jihočeským mládím a na západ Čech si odvážejí zaslouženě tři body. Domácí tým bude čekat na zítřejší výsledky, které rozhodnou o tom, zda juniorka zůstane 11. nebo se v konečné tabulce propadne o nějakou příčku níže.


Ohlasy trenérů

Jiří Lerch (trenér Dynama): "Dnešní zápas nám ukázal, že mezi dorosteneckou ligou a ČFL je obrovský rozdíl. Navíc Vary jsou velice zkušené mužstvo a na hřišti to bylo hodně znát. Za celých devadesát minut jsme vystřelili snad jednou na branku, i Dominik Němec nedokázal proměnit stoprocentní šanci a zrodilo se tak jednoznačné vítězství hostů."