Trenérům A-týmu Dynama České Budějovice se na začátku letní přípravy hlásilo celkem 27 hráčů. Na testech jsou čtyři hráči. Nejznámější je syn slavného internacionála Martin Jurkemik. Jeho post je na levé obraně. Prošel mimo jiné i Spartou a Curychem. Ze Soukeníku se vrátili Jasanský a Novák.

Čtyři nové tváře se objevili na prvním srazu A-týmu před zahájením přípravy. Trenéři budou zkoušet dva brankáře, jednoho obránce a útočníka. Již jistou posilou je brazilský záložník Jose Sandro. Z hostování v Sezimově Ústí se vrátili i Martin Jasanský a Pavel Novák.

Soupiska SK Dynamo České Budějovice pro letní přípravu:

Brankáři: Pavel Kučera, Zdeněk Křížek.
Obránci: David Horejš, Radim Koutný, Roman Lengyel, Pavel Novák, Milan Nitrianský, Rastislav Bakala (Slovensko), Borislav Šimič (Srbsko), Michael Žižka.
Záložníci: Petr Benát, Grigorij Čirkin (Rusko), Jose Sandro, Fernando Hudson (oba Brazílie), Michal Petráň, Rudolf Otepka, Michal Rakovan, Martin Jasanský.
Útočníci: Zdeněk Ondrášek, Luboš Pecka, Tomáš Stráský, Michal Kaňák, František Němec.
Hráči na testech: Jakub Jakubov (1989, brankář), Andrej Pernecký (1991, brankář, Slovensko), Martin Jurkemik (1989, obránce, Slovensko), Božidar Jelovac (1987, útočník, Srbsko).

Martin Jurkemik: hlavně se chci prosadit a pravidelně hrát

Kdy došlo ke kontaktu od Českých Budějovic a kde jste předtím působil?

Šlo to přes pana Kovaroviče (hráčský agent - pozn. autora) a mého otce (Ladislav Jurkemik - pozn. autora). Začínal jsem v Interu Bratislava. Odtud jsem šel do Sparty Praha. V roce 2008 jsem odešel do Curychu a poslední rok jsem hrál v Šaľe. Tam mi skončila smlouva.

Váš otec je známý internacionál. Setkáváte se s tím, že vám to lidé připomínají?

Není to problém. Akorát někdo ode mě očekává taky veliké věci. Já se snažím dívat na sebe.

Jaký post vám vyhovuje?

Hraji levého obránce. Ten v Dynamu není obsazený a proto jsem přijel.

Přijel jste na testy nebo jste hráčem Dynama?

Jsem tu na testech. Chci předvést svůj nejlepší výkon. Snad se zalíbím a zabojuji o místo v kádru. Nejde mi o peníze. Jsem mladý a chci pravidelně hrát a podávat nejlepší výkony.

V Interu Bratislava jste v dorostu hrával s Rastislavem Bakalou?

Ano. V Bratislavě jsme spolu hráli. Ptal jsem se ho na podmínky v Dynamu a říkal, že jsou dobré. Jsou tady perfektní tréninkové možnosti. Další věci poznám. Chci si udělat vlastní názor.