První zápas letního přípravného období vyšel Dynamu na výbornou. Proti rakouskému soupeři Jihočeši především ve druhém poločase jasně dominovali a vyhráli po zásluze vysoko 4:0. O góly vítězů se podělili Kaňák, Stráský, Čirkin a Ondrášek.

Trenér Dynama Jiří Kotrba dostál svých slov a do zápasu s rakouským St. Florianem poslal do zápasu dvě rozlišné sestavy. V prvním poločase dostali příležitost převážně mladší a testovaní hráči, ve druhé části přišla na řadu i zkušenost. Jihočeši začali velmi aktivně a brzy se také dostali do vedení, když se již v úvodní desetiminutovce prosadil dorážkou po rohovém kopu Michal Kaňák. I v dalších minutách byli domácí aktivnější, avšak velkou šanci si vytvořili ve 21. minutě hráči St. Florianu, když šel sám na Perneckého Zemann, budějovický brankář si ale připsal výborný zákrok.

Hned o chvíli později střílel po přihrávce Františka Němce záložník Jasanský, jeho rána "béčkovou" pravou nohou ale mířila těsně mimo. Ve 24. minutě se do velké šance dostal i Jelovac, svou střelu ale poslal nad. Před budějovickou bránou bylo horko opět ve 36. minutě, aktivní Zemann ale tvrdou střelou pouze vyprášil rukavice budějovického brankáře. V závěru poločasu se do dvou dalších velkých příležitostí dostal Božidar Jelovac, ani jednou ale brankáře Höbortha nepřekonal.

Druhý poločas začal pro Dynamo podobně dobře jako ten první. Hned po pěti minutách poslal Sandro přesný centr přímo na nohu Tomáše Stráského, který pohodlně zvýšil na 2:0. Brazilský záložník v dresu Dynama patřil k nejaktivnějším hráčům budějovického klubu a ke skórování vyzval v 65. minutě i Ondráška, ten ale rakouského brankáře nepřekonal. O pět minut později vedli Jihočeši již o tři branky. Na přesný centr Otepky si naběhl Grigorij Čirkin a hlavou zvýšil na 3:0.

Nejblíže ke gólu byli Rakušané v 76. minutě, kdy Zemann trefil střelou z hranice vápna tyč budějovické brány. Na střelu do brankové konstrukce odpověděl o minutu později Luboš Pecka, který z trochu netradiční pozice levého obránce trefil dalekonosnou pumelicí břevno hostující brány. Ve druhém poločase fotbalisté Dynama dominovali a těsně před závěrečným hvizdem uzavřel skóre zápasu po samostatném úniku Zdeněk Ondrášek.

Fotogalerie


Ohlasy trenérů

Jiří Kotrba (trenér Dynama): "Hráči odehráli první utkání po těžké přípravě. V prvním poločase prvních dvacet minut si dobře fotbal zahráli ti tzv. mladí a pak celý druhý poločas ti zkušenější. Ti to měli jednodušší, protože soupeř už tolik nestíhal. My jsme v zápase využili celkem jednadvacet různých hráčů a soupeř naopak střídal málo, takže ta naše druhá skupina je uhnala. Naši hráči nedali spoustu šancí, to snad ale jde přičíst tomu, že jsou po těžké přípravě opravdu unavení."