Tým vedený trenérem Jiřím Kotrbou čeká v úterý 5. července další zápasová prověrka. Jihočeši se jako již tradičně představí v Nové Včelnici, kde na 48. ročníku tamního turnaje změří síly se Slavií Praha a Slovenem Liberec. První zápas odehraje Dynamo se Slavií od 12:30.

Turnaje se měly původně zúčastnit jako každý rok čtyři celky. Čtvrtým klubem měl být druholigový polský Górnik Walbrzych, který ale čtrnáct dní před turnajem svou účast nečekaně odřekl, a tím pořadatelům připravil krušné chvilky. Ti se nakonec rozhodli, že včelnický turnaj odehrají pouze se třemi účastníky.

Trenér Dynama Jiří Kotrba již před turnajem avizoval, že příležitost zahrát si, dostanou především mladí a testovaní hráči. "Určitě chceme tyhle hráče vidět v zápasovém zatížení. Celky Slavie a Liberce je určitě dobře prověří. Navíc hned ve středu hrajeme s Lincem, takže tam dostanou příležitost další hráči," říká budějovický kouč. V pondělí odpoledne trenér rozdělil tým na dvě skupiny. Ta první absolvuje v úterý dopoledne normálně tréninkovou jednotku a druhá skupina se sejde a pojede na turnaj do Nové Včelnice.

Jihočeši na jednom z nejstarším a často velmi kvalitně obsazeném turnaji dlouhou dobu nevyhráli. Ani tentokrát nebudou prioritou výsledky. "Jsme na začátku přípravy a na výsledky opravdu koukat nebudeme. Chceme ještě stále zkoušet všechny hráče, abychom viděli, jak na tom kdo je," dodává Kotrba.

Program turnaje je při třech účastnících víceméně daný. Jihočeši nastoupí ke svému prvnímu zápasu ve 12:30 proti Slavii Praha. Pokud prohrají, odehrají druhý zápas proti Slovanu Liberec od 14:30. Pokud by se jim podařilo sešívané porazit, nastoupili by k zápasu proti Liberci až v 17:15. Jako tradičně se bude turnaj hrát na 2x35 minut. Pokud by zápas skončil remízou, rozhodovaly by o vítězi pokutové kopy.

Program turnaje v Nové Včelnici 2011
12.30 Dynamo – Slavia
14.00 utkání přípravek
14.30 Liberec – poražený z 1. duelu
16.00 exhibiční zápas All Stars – výběr okresu
17.15 Liberec – vítěz 1. duelu