V druhém zápase na turnaji v Nové Včelnici nestačili fotbalisté Dynama na Liberec, se kterým prohráli vysoko 0:5. Tým Jiřího Kotrby přesto zanechal na turnaji dobrý dojem a díky výhře nad Slavií obsadil konečnou druhou příčku.

Zatímco první zápas na turnaji v Nové Včelnici vyšel Dynamo na výbornou, ve druhém utkání viditelně unavení mladíci na Liberec nestačili. Hned po pěti minutách hry se do první šance dostal Diviš, jenže zamířil mimo. Fotbalisté Dynama odpověděli šancí Repy, ten se ale také po nabídce od Rakovana nedokázal prosadit.

Na konci první čtvrt hodiny utkání se dostali Liberečtí do vedení. Po rychlé akci po levé straně se k hlavičce uvnitř vápna dostal Jaroslav Diviš, který bez problémů překonal brankáře Perneckého. S přibývajícími minutami byli hráči Liberce výrazně aktivnější a vytvářeli si i dobré šance. Do dobrých střeleckým pozic se dostali Hadaščok a Janů, gól ale padl až v 25. minutě, kdy centr Jaroslava Diviše jemně tečoval Jurkemik a míč skončil až za zády budějovického brankáře. V závěru prvního poločasu mohl snížit Rakovan z přímého kopu, s jeho pokusem si ale Hauzr nadvakrát poradil.

I vstup do druhého poločasu vyzněl jasně pro hráče ze severu Čech. Hned ve 40. minutě sevřeli Horejš s Jurkemikem ve vlastním vápně Hadaščoka a pískala se penalta, kterou svým třetím gólem v zápse proměnil Jaroslav Diviš. Přestože se Jihočechům nedařilo, mohl o chvíli později snížit po akci Jelovace Kaňák, ten ale nedokázal míč poslat do odkryté brány.

Naopak fotbalisté Liberce byli velice produktivní a v závěru zápasu přidali ještě další dvě branky. Po chybě při zahrávání standardní situace na polovině soupeře se Liberečtí dostali do rychlého brejku a od poloviny hřiště šli dva hráči sami na Perneckého. Pro Michaela Rabušice pak nebyl problém poslat míč do prázdné brány - 0:4. Necelých deset minut před koncem zápasu se Liberec dočkal další branky. Po zaváhání Michala Petráně se míče ujmul Michal Breznaník, který nechytatelnou ranou zvýšil na konečných 5:0 ve prospěch Liberce.

Fotogalerie