Budějovický brankář Zdeněk Křížek získal na turnaji v Nové Včelnici cenu pro nejlepšího brankáře. Právě on se totiž velkou měrou podílel na výhře budějovického týmu nad Slavií Praha 2:0, když zneškodnil několik velmi slibných šancí pražského týmu.

Zdeňku, jaké to bylo zahrát si po delší době zápas?
Posledních čtrnáct dní jsme jen makali, takže zachytat si zápas bylo určitě příjemné zpestření a vyhrát nad Slavií bylo samozřejmě super.

Zdeněk Křížek s cenou pro nejlepšího hráče turnaje

Následně hrálo Dynamo s Libercem. Ten zápas se ale již tolik nepovedl..
Druhý zápas se nám už tolik nepovedl. Kluci měli v nohách ten zápas se Slavií a hodně šlapali vodu. Trenér je ale chtěl vidět v zápasovém zatížení, a to se snad povedlo.

Vy osobně jste ale chytal ten první zápas. Jak se Vám hrálo?
Slavie byla v úvodu aktivnější, měla tam více šancí a určitě jsem si zachytal. Několikrát jsem měl i štěstí, celkově to byl pro mě dobrý zápas a jsem za to rád.

Při které šanci Slavie jste měl nejvíce práce?
Nejsložitější byla asi ta hlavička Voráčka v prvním poločase. Bylo to z blízkosti, dobře jsem vystihl směr a i když to šlo k tyči, tak jsem se k tomu naštěstí dokázal nějak natáhnou. Už ani přesně nevím, jak jsem to chytal (s úsměvem).

Naopak ve druhém poločase bylo aktivnější Dynamo, že?
Slavia do druhého poločasu prostřídala a my jsme si vytvořili více šancí. Dvě z nich jsme dokázali proměnit a po zásluze jsme tak vyhráli 2:0.

Výhra o dva góly musí být příjemná, že?
Slavia nastoupila do zápasu v silné sestavě. My jsme přežili ty její šance, takže i když je to příprava, tak výhra nad Slavií je určitě hodně příjemná.

Zatímco první zápas vám vyšel, ve druhém jste nestačili na Liberec. Nebylo vám líto kolegy Perneckého, který dostal pět branek?
Bylo mi ho určitě líto, protože tohle si dovedu docela živě představit. Pár podobných zápasů jsem zažil a vím, že to nebylo nic příjemného. Bylo ale vidět, že druhý poločas zápasu s Libercem kluci už šlapali vodu. Minimálně tři kluky chytaly křeče tak, že nemohli ani chodit, jednoho jsme museli do kabiny doslova odnést, takže tenhle zápas je třeba brát s nadhledem.

Jako cenu pro nejlepšího brankáře turnaje jste dostal košíček hub, už víte, co s nimi uděláte?
Sám určitě nic nevymyslím. Nejpravděpodobnější je, že houby odvezu rodičům a ti z nich něco dobrého přichystají (s úsměvem).