Úkolem číslo jedna bude pro trenéra Jiřího Kotrbu během letní pauzy najít vhodné hráče na kraje defenzivní a záložní formace. Kouč Dynama na nejrůznějších postech vyzkoušel různé hráče, přesto ale dokáže vždy znovu překvapit.

V zápase proti Linci si trenér Dynama pro fanoušky připravil překvapení v podobě Jana Kroba, který se trochu nečekaně objevil znovu po roce v dresu Dynama a nastoupil do druhého poločasu na postu levého záložníka. "Byl jsem v kontaktu s panem Kotrbou a panem Rogozem. Projevili o mě zájem, tak jsem tady. Stále jsem ale hráčem Sparty, jednání mezi kluby probíhají, tak uvidíme, jak to dopadne," řekl po zápase mladý odchovanec Otročiněvsi u Berouna.

Jan Krob V Dynamu působil již v sezoně 2009/2010. Jako dvaadvacetiletý si tehdy počínal velmi dobře a tak jeho druhý případný příchod do Dynama není zas až takovým překvapením. "Od té doby, co jsem z Budějovic odešel, jsem s klubem v kontaktu. Samozřejmě mám informace o tom, že odchází Michal Žižka, že hostování skončilo Vulinovi, takže určitě je tady nějaká šance, že bych se prosadil do sestavy," ukázal přehled o aktuální situaci v klubu.

Rozhodně také uvítal, že se mohl, byť jen na krátkou zkoušku, v Dynamu objevit. "Určitě jsem byl rád, že o mě mají Budějovice zájem. Situace ve Spartě byla už taková, že byla minimální šance, že bych se prosadil do A-týmu," řekl otevřeně. Jedním dechem také dodal, že by v Budějovicích rád zůstal: "Rozhodování, zda jít do Budějovic bylo hodně snadné. Určitě nepřicházím do neznámého prostředí. Nyní jsem byl v béčku Sparty a samozřejmě bych upřednostnil hrát první ligu v Českých Budějovicích."

Překvapivým konkurentem Jana Kroba v boji o místo v základní sestavě je i třiatřicetiletý útočník Luboš Pecka, kterého trenér během přípravy již dvakrát postavil na pozici levého beka. "Trenér řekl, že mě chce vyzkoušet na pozici obránce, aby mě viděl, jestli by to šlo. Je to zatím jen na několik zápasů. Je to pro mě něco nového. Pořád se trochu učím. Snažím se to zvládat," řekl po zápase s Lincem nejlepší ligový kanonýr sezony 2006/07.

Toho hodně mrzelo, že Dynamo nedokázalo slibně rozehraný zápas proti rakouskému soupeři dotáhnout do vítězného konce. "Zdeněk Ondrášek měl na začátku druhého poločasu velkou šanci a je to škoda, že to nebylo 2:0," krčil rameny. Zároveň ale uznal, že největší chybou byl gól na 1:1: "Ten první inkasovaný gól byl vyloženě obránců. Nedokázali jsme pokrýt jeden centr a bylo vyrovnáno." Dvě minuty po vyrovnávající brance pak Jihočeši podruhé inkasovali a zápas nakonec prohráli 1:2.