Porážku s Lincem bral trenér Dynama Jiří kotrba s velkým nadhledem, přesto si již moc dobře uvědomoval, že čas do startu nového ročníku Gambrinus ligy se rychle krátí a že je potřeba začít tvořit základní jedenáctku pro ligové boje.

Trenéra budějovického týmu trápí zranění některých hráčů, kteří usilovali o své místo v ligové sestavě. Po operaci ramene je Fernando Hudson, artroskopii menisku má za sebou Jan Halama a naštípnutý palec na noze vyřadil na tři týdny z tréninku i dalšího Brazilce Sandra.

Trenér Dynama Jiří Kotrba

Problémy tak mají Jihočeši především na krajích záložní formace, kde se v utkání proti Linci objevil trochu překvapivě sparťanský fotbalista Jan Krob. "Sparta Honzu nechce, my ho známe, tak jsme si ho chtěli teď v přípravě vyzkoušet. Máme týden na to, abychom se rozhodli nebo aby nás on přesvědčil, že má na to, aby tady u nás zůstal. Je to také trochu reakce na zranění Sandra. Nyní na ten post máme Martina Jasanského a kdyby třeba nastala nějaká další komplikace, tak chceme být připraveni," řekl otevřeně trenér Dynama.

Jan Krob ale není jedinou alternativou, nad kterou kouč Kotrba momentálně přemýšlí. "Tenhle post na levém kraji budeme řešit buď Krobem a nebo jabloneckým Danielem Kocourkem, který se k týmu připojí po návratu Jablonce ze soustředění v Jablonci. Navíc by v pondělí měl přijet ještě další jeden hráč," vypočítal trenér Dynama.

Jasné jsou již také první odchody ze současného týmu. "Rakovan a Kaňák odejdou na hostování do Čáslavi. Chceme to uzavřít tak, abychom měli do ligy připravených osmnáct hráčů. Teď už potřebujeme, abychom mohli mužstvo nějak sehrát," řekl mimo jiné Kotrba.

Toho v dosavadní přípravě mrzí, že nemá v kádru žádného hráče, který dokázal ostatní spoluhráče vyburcovat k větší aktivitě. " Potřebujeme, aby byli hráči aktivní sami od sebe a ne, aby čekali na pobídku z lavičky. Snažíme se pochopitelně najít takového hráče, který je prostě takový, aby svou aktivitou a bojovností ostatní hráče na hřišti vyhecoval k lepším výkonům. Je jasné, že když je na nějakém zápase hodně fanoušků, tak je trenér pak na lavičce zbytečný, protože není slyšet," dodal trefně Jiří Kotrba.