Po dvou zraněních se vrací do sestavy Dynama, ale s konkurencí ve středu zálohy to nebude mít jednoduché. Jednatřicetiletý Petr Benát bojuje o své místo v základní sestavě Jihočechů. Po duelu s Příbramí, ve kterém toho moc neodehrál, se svěřil se svými dojmy z probíhající přípravy.

V duelu s Příbramí jste toho moc nenahrál, přesto jak ho hodnotíte?
Myslím si, že první půle z naší strany byla lepší, než ta druhá. Po změně stran jsme se možná trošku zbytečně zatáhli a soupeř asi zaslouženě vyrovnal.

Ve středu jste vyhráli turnaj na Hluboké, v obou zápasech jste vstřelili tři branky. Je to příslib pro blížící se sezonu?
Určitě je to povzbudivé, ale až liga ukáže, jak jsme na tom. Každopádně je dobré, že v přípravě střílíme branky a jsme produktivní.

Když se protahuje návrat Grigorie Čirkina, existuje možnost, že byste se Spartou nastoupil ve středu zálohy s Rudolfem Otepkou?
To nevím, to je spíše otázka na trenéra. Snažím se pracovat každý trénink na sto procent. Když budu mít formu a budu lepší než ostatní, tak si myslím, že budu nastupovat.

Většinou nastupujete ve „druhé jedenáctce.“ Neprospělo by vám, kdybyste hrál v té první?
Určitě. Ta první hraje kvalitnější fotbal a více kombinují. Je zde více zkušených kluků, jsou již sehranější a více si rozumí. Ale já si nemohu vybírat a beru situaci takovou, jaká je. I když hraji s tou „druhou partou“ tak se snažím podat maximální výkon a musím se o základní sestavu porvat.

Občas to na hřišti vypadá, jako by vám chybělo i trochu štěstí při některých přihrávkách…
Tak to nevím, ale určitě je znát, že jsem prakticky dva roky nehrál. Teď jsem odehrál několik zápasů po sobě a doufám, že se vyhraji a vše bude zase lepší.

Zdravotně jste tedy již zcela fit?
Musím zaklepat, že ano. Snad to mám již všechno za sebou. Doufám, že už mě nic nepotká a že mám to nejhorší období již za sebou. Bohužel takhle to ve fotbale chodí, jednou jsi nahoře, jednou dole. Teď se budu muset snažit makat tak, abych se dostal tam, kde jsem byl před dvěma roky.