Kádr A-mužstva Dynama České Budějovice začíná získávat před startem nového ročníku Gambrinus ligy definitivní podobu. Trenér budějovického klubu Jiří Kotrba rozhodl o osudu testovaných hráčů a navíc v týmu přivítal novou posilu.

Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice se dohodl s 1. FK Příbram na přestupu ofenzivně laděného osmadvacetiletého záložníka Michala Klesy. Ten patřil od roku 2005 k základním kamenům příbramského celku, za který stihl do dnešního dne odehrát 125 zápasů, v nichž zaznamenal jedenáct branek. „Od příchodu Michala Klesy si slibujeme zvýšení naší ofenzivní síly. Trenér Jiří Kotrba o příchod tohoto fotbalisty hodně stál a jsme rádi, že se nám podařil přestup dotáhnout do konce,“ řekl výkonný ředitel Dynama Radim Šupka.

Dalším hráčem, který bude v následující sezoně působit v Českých Budějovicích, je sedmadvacetiletý Filip Rýdel. Ten na jih Čech přichází na hostování z Viktorie Plzeň. Filip Rýdel během své kariéry působil v Olomouci, Zlíně, Plzni a v loňské sezoně hostoval ve Zbrojovce Brno. Na kontě má 107 prvoligových zápasů, v nichž zaznamenal osm branek. „Filip Rýdel byl u nás v posledních týdnech na testování a trenéra přesvědčil o svých schopnostech. Proto jsme se s Plzní dohodli na ročním hostování,“ řekl Radim Šupka na adresu olomouckého rodáka.

Již na začátku přípravy s týmem podepsali smlouvu brazilský záložník Sandro Jose Ferreira da Silva, útočník Božidar Jelovac a stoper Jan Halama. Z hostování v Sezimově Ústí se vrátili Martin Jasanský a Pavel Novák. Trenér Jiří Kotrba také do A-týmu zařadil dorostence Michala Petráně a Františka Němce.

V průběhu letní přípravy byli v Dynamu na testech také Andrej Pernecký, Martin Uvíra a Daniel Kocourek, ani jeden z těchto fotbalistů ale v budějovickém klubu nakonec působit nebude. O dalším působení Martina Jurkemika bude rozhodnuto na začátku příštího týdne.