Fotbalisté se s letním přípravným obdobím rozloučili vítězně. Doma na Střeleckém ostrově přetlačili juniorku Jihlavy, kterou porazili díky brankám Čirkina a Rýdela 2:1.

Trenér Dynama Jiří Kotrba poslal do utkání silnou ligovou sestavu, která se asi hodně podobala té, která následující týden nastoupí proti pražské Spartě v úvodním kole letošního ročníku Gambrinus ligy. Za stálého hustého deště se začalo velmi pozvolna a první šance v zápase přišla až ve 23. minutě, kdy Rýdel poslal kolmou přihrávku na Pecku, ten z levé strany přízemním zpětným centrem našel osamoceného Stráského, kterému se ale míč zamotal pod nohy. Měl dostatek času znovu zkusit vystřelit, jenže trefil jen rukavice Matiáška.

První branka přišla ve 30. minutě hry. Stráský vybojoval na hranici velkého vápna míč, předložil ho Grigori Čirkinovi, který sám před Matiáškem nezaváhal - 1:0. O chvíli později mohl na 2:0 zvýšit Stráský, avšak po kličce brankáře poslal z velkého úhlu na jihlavskou bránu slabou střelu, kterou vracející se obránce odrazil mimo.

Tři minuty před koncem poločasu jako blesk z čistého nebe udeřili hosté. Poláček dostal na pravé straně hřiště příliš prostoru, zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího Jana Kosaka, který střelou doprostřed brány překvapil gólmana Kučeru, kterému balon proklouzl pod tělem - 1:1. Do kabin se ale odcházelo za stavu 2:1 pro Dynamo, když se v nastaveném čase opřel do odraženého míče Filip Rýdel a střelou doprostřed brány vrátil vedení na stranu Jihočechů.

Druhý poločas se hrál dlouho bez šancí a poprvé se do zakončení dostal až v 56. minutě po přihrávce Ondráška novic v týmu Michal Klesa, ve skluzu ale nezamířil přesně. Další šanci měl v 67. minutě sám před brankářem Kučírkem Ondrášek, ani on ale nedokázal vstřelit gól.

Velmi blízko byl Klesa ke gólu v 73. minutě, když ho zcela osamoceného v pokutovém území našel Ondrášek, expříbramský záložník ale hlavou zamířil mimo. Brankáři Dynama Pavlu Kučerovi muselo o pár chvilek později zatrnout, když nedosáhl na dalekonosnou střelu Vacka a balon rozduněl břevno budějovické branky. Ve zbytku zápasu se diváci na Střeleckém ostrově gólu nedočkali a zápas tak skončil výhrou domácího celku 2:1.


Ohlasy trenérů

Jiří Kotrba (trenér Dynama: "Přestože jsme dali dvě branky, tak s přístupem některých hráčů jsem dnes spokojený určitě nebyl. Nikdo nechtěl moc bránit a to se mi také nelíbilo. Ve druhém poločase se sice přístup hráčů k utkání zlepšil, ale nedokázali jsme proměnit ty šance, co jsme měli, takže se dá celkově říci, že to byla taková klasická generálka. Chce se mi věřit, že hráči záměrně nechodili tolik do osobních soubojů, aby se před startem ligy zbytečně nezranili a že prostě dnes neukázali všechny svoje klady, co mají. "