Fotbalisté Dynama České Budějovice měli v posledních zápasech s Jabloncem otřesnou bilanci. Ve dvou posledních ligových zápasech dostali deset branek. Naposledy dokonce i doma na Střeleckém ostrově prohráli s tímto soupeřem vysoko 1:5. Vše se ale změnilo v 19. kole letošního ročníku Gambrinus ligy, když tým Františka Cipra dokázal na půdě Jablonce v Chance aréně uhrát remízu 1:1. Velký podíl na výborném výsledku měli oba stopeři Dynama Roman Lengyel a Tomáš Řepka.
Roman Lengyel

Jihočeši začali jarní část sezony velmi dobře a po remíze v Olomouci a výhře nad Bohemians si připsali další bodový zisk za remízu na hřišti ambiciózního Jablonce. "Remíza v Jablonci je pro nás v naší situaci výborná. Z Jablonce se často body nevozí a tahle remíza má pro nás určitě svou cenu," řekl po zápase kapitán Roman Lengyel, který byl především rád, že jeho tým rychle zapomněl na nepovedenou zimní přípravu: "Jsme rádi, že se nám na začátku jara daří. Obzvlášť po tom nepovedeném podzimu, kdy jsme dostávali strašně moc gólů, jsme si moc nevěřili. Teď jsme ve třech kolech ale neprohráli, dostali jsme zatím jen dva góly, takže z tohoto pohledu panuje spokojenost."

Jediný hráč, který dokázal brankáře Michal Daňka pokořit, byl ostrostřelec David Lafata. "David zase ukázal svůj instinkt zabijáka. Dostal se do jedné šance a hned jí proměnil. Jinak jsme ale celkově Jablonec k ničemu nepustili, takže ten bod je z mého pohledu zasloužený," řekl Lengyel, kterého ani nepřekvapilo, že se prosadil právě nejlepší ligový kanonýr. "Samozřejmě jsme si připomněli, že nám v posledních čtyřech zápasech dal asi deset gólů. Do zápasu jsme šli s tím, že nám nesmí dát více než jeden gól, a to jsme splnili," dodal s úsměvem Roman Lengyel.

Fotbalisté Dynama získali ve třech jarních zápasech pět bodů a v týmu tak panovala spokojenost. Přesto by Jihočeši rádi už konečně zlomili prokletí venkovních zápasů a po dlouhé době by rádi přivezl plný bodový zisk. "I  když samozřejmě se nám může z Jablonce hodit i tenhle jeden bod. Nyní ale hned v sobotu hrajeme obrovsky těžký zápas na Baníku a následně nás pak doma čeká další klíčový zápas se Slováckem, takže bod z Jabloncem je spíš dobrý pouze pro sebevědomí a možná i jako plusový bod do tabulky pravdy. Když ho nedokážeme v dalších kolech ale potvrdit, tak nám bude k ničemu," doplnil Roman Lengyel.

Tomáš Řepka

Se vstupem do jarní části sezony je pochopitelně spokojený i druhý stoper budějovického týmu Tomáš Řepka. Ten potvrdil, že proti Jablonci se na jeho hřišti hraje vždy velmi těžko. "Těžké to nebylo nejen nyní s Dynamem. I když jsem hrál za Spartu, tak v Jablonci to vždy byly vždy velmi těžké zápasy," přikyvoval Řepka, který trochu litoval toho, že Jihočeši nedokázali dotáhnout některou z brejkových situací. "Mohli jsme v Jablonci i vyhrát, šance na to byly. Je to trochu škoda, ale jak říkám, bod z Jablonce je pro nás zlatý."

Nejzkušenější hráč budějovického týmu nechtěl spekulovat o tom, zda se remíza zrodila díky dobrému výkonu Dynama a nebo špatné hře Jablonce. "Nevím, zda to skončilo 1:1 kvůli tomu, že se Jablonci nedařilo. Možná to bylo i tím, že jsme ho nepustili do jeho hry tak, jak by si přáli. Přijeli jsme s jasným cílem neprohrát a to se nám povedlo," pochvaloval si Řepka.

Ani jemu po skončení zápasu příliš nevadilo, že se do střelecké listiny zapsal obávaný jablonecký střelec David Lafata. "David je samozřejmě kanonýr a zase dal gól. Ale tentokrát z té kategorie šťastnějších. Nebyl to vyloženě jeho gól. Ale jsem rád, že nám to opět vyšlo, že jsme neprohráli a prodloužili sérii naší neporazitelnosti," dodal na závěr Tomáš Řepka.