Farma Dynama České Budějovice v úvodním jarním kole remizovala v Horních Měcholupech 0:0. Sestavu Jihočechů vyztužilo několik hráčů z A-týmu, konkrétně Křížek, Novák, Riegel, Petráň a Sajtl. Utkání probíhalo bez větších šancí. Tu největší měl v závěru Cihlář, když hlavou umisťoval centr Repy, ale brankář Kudrna jeho pokus vyrazil na roh.

Duel dvou farmářských klubů sledoval nejen současný trenér Žižkova Roman Nádvorník, ale také jeho předchůdce Martin Pulpit. V obou sestavách se to hráči z ligových kádru jenom hemžilo. Za Strakonice nastoupili Křížek, Novák, Riegel, Petráň, Sajtl a z dorostu byli na lavičce brankář Trnka, do hry zasáhl útočník Cihlář.

Domácí se podle slov trenéra Jindřich Trpišovský posílili o J. Procházku, Jurču, Kotyzu, Tusjaka a T. Procházku. Ze samostatného měcholupského kádru se ve druhé půli proběhli pouze dva hráči, Birma a Klír.

V úvodu utkání byli lepší hosté, kteří se mohli navíc spolehnout na perfektně pracující defenzivu. První šanci měli ve 12. minutě, kdy se po Reinově rohovém kopu pověsil do vzduchu Janů, ale hlavou mířil vedle. Další vážná příležitost byla k vidění až po změně stran. Ve 46. minutě se dostal do úniku Jurčo, snažil se přehodit gólmana Křížka, ale s tím u něj neuspěl. Tentýž hráč měl i další šanci. V 62. minutě pálil po centru Jíši, tentokrát však vedle.

O osudu utkání mohl deset minut před koncem rozhodnout strakonický Cihlář, který působil velmi aktivně, ale Kudrna předvedl parádní zákrok a jeho střelu pod břevno vyškrábl nad. Jednalo se o spravedlivou dělbu bodů.


Ohlasy trenérů

Zdeněk Procházka (trenér Strakonic): "Myslím si, že se jednalo o bojovné a důrazné utkání. Nebyl to žádný velký fotbal. Důležité bylo, že jsme celkem zvládli úvodní nápor domácích. První poločas celkově vyzněl vyrovnaně. Po změně stran nás soupeř zatlačil, přidal na aktivitě, ale až na jednu dvě šance jsme to zvládli. Pak jsme zahrozili i my. Myslím si, že remíza je nakonec spravedlivá."