Farmářský celek Dynama ze Strakonic hned v úvodu jara ztratil na domácím hřišti, kde prohrál se Sokolem Čížová 0:1. V sestavě strakonického týmu se objevila řada hráčů Dynama, ani to ale nestačilo na bodový zisk.
Domácí přivezli z Prahy remízu z mužstvem Horních Měcholup, zatímco hosté hrát nemohli hřiště nebylo způsobilé, takže to pro ně byla jarní premiéra a dokonce vítězná. Před týdnem se na ně byl podívat v Praze, kde také bydlí, trenér Alexandr Fečo. Asi zvolil dobrou taktiku. Domácí měli problémy se sestavou v zápise měli náhradního brankáře Rojíka a dva dorostence Chvostu a Tomáška. Ten již ve 13. minutě střídal zraněného kapitána Martina Leštinu. Domácí hráli pouze na jednoho útočníka Hovorku, který se však neprosadil. V dresu Čížové nastoupili z FC Písek gólman Vladan Vršecký a Petr Listopad a oba patřili k oporám mužstva. Z mužstva Strakonic, které vyhrálo na podzim v Čížové, byli čtyři hráči Leština, Janů, Sláma a Repa. O výsledku rozhodl v 67. minutě osecký odchovanec Jaroslav Benda, na jehož tečovanou ránu z levé strany byl brankář Křížek bezmocný. Ke konci domácí těžili hlavně z rohu a standardních situací, ale všechny šance jim pochytal bezchybný Vršecký. Překvapení kola bylo na světě.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Procházka (trenér Strakonic): "Nebudu zápas komentovat, protože bych možná řekl něco, co by mě mohlo mrzet. A to bych velmi nerad."