Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice se dohodl s týmem norského vicemistra Tromsø IL na hostování Zdeňka Ondráška. Tento třiadvacetiletý útočník a bývalý člen reprezentační jedenadvacítky odchází do celku Tromsø IL na hostování s případnou opcí na přestup.
Zdeněk Ondrášek

„Nyní je tedy potřeba ještě dořešit veškeré administrativní záležitosti a teprve poté bude hostování definitivní. Pokud by se hostování změnilo během letní přestávky v přestup, byl by to jeden z největších transferů, protože by se poprvé v historii Dynama podařilo prodat hráče přímo do zahraničí,“ uvedl generální manažer Jiří Kotrba.

Zdeněk Ondrášek s fotbalem začal v deseti letech v Baníku Stříbro, odkud se v roce 2000 přesunul do Blatné. Právě tam si ho vyhlédli funkcionáři Dynama, aby ho následně pak jako sedmnáctiletého přivedli do dorostu Dynama. Tam se vytáhlý útočník střelecky prosazoval a v sezoně 2007/2008 si také zkusil zahrát první ligu. V roce 2009 byl na zkušené v Zenitu Čáslav, kde se spolu s Petrem Dolejšem mohl radovat z konečné druhé příčky v druholigové tabulce. Od sezóny 2009/2010 působí již stabilně jako člen užšího kádru A-týmu Dynama.

Předchozí působiště: Baník Stříbro (1998-2000), Sokol Blatná (2000-2005), Dynamo České Budějovice (2005-2008), Zenit Čáslav (2009), Dynamo České Budějovice (2009-2012).
Reprezentace: U21 - celkem 3 zápasy
Debut v první lize:
9. 5. 2007 Dynamo ČB - Teplice 1:2
První ligový gól: 2. 8. 2009 Bohemians Praha - Dynamo ČB 0:2

Ohlasy Zdeňka Ondráška k přestupu do norského Tromsø IL

Jak nyní zpětně hodnotíte svoje působení v Dynamu?
Osobně mohu své působení v Dynamu hodnotit pouze pozitivně. Dynamo je klub, kde jsem dostal první větší fotbalovou šanci a tím mi umožnil start do velkého fotbalu. Jen díky Dynamu a výkonům, které jsem zde předváděl, jsem dostal šanci přestoupit do zahraničí a udělat tak další krok v mém fotbalovém růstu.

Kdy jste se dozvěděl o zájmu norského týmu Tromsø IL?
O zájmu norského celku Tromsø IL jsem se dozvěděl od mého manažera, teprve ve čtvrtek minulý týden a o víkendu jsem se byl v klubu podívat a absolvoval sem i zdravotní prohlídku.

Proč jste se nakonec rozhodl pro přestup a co od něj očekáváte?
Fotbalový klub Tromsø IL je norský vicemistr a příští sezónu tedy bude hrát poháry. Kvalitu celé soutěže pak jen potvrzují dlouhodobé úspěchy Rosenborgu v Lize mistrů. Proto jsem vůbec neváhal, je to pro mě šance, která by už nemusela přijít.