SK Dynamo České Budějovice po čtyřech domácích výhrách poprvé ztratil, když se Slováckem remizoval 2:2. Přitom ještě v 88. minutě Jihočeši vedli o dvě branky a byli blízko k dalšímu vítězství. Utkání hodnotili střelec prvního domácího gólu Michal Klesa a Jan Trousil ze Slovácka.

Utkání jsme si pokazili sami, smutnil po utkání Michal Klesa

Utkání se vyvíjelo dobře, ale závěr utkání vám nevyšel.
Závěr je prostě tragédie. Neříkám, že jsme hráli v průběhu zápasu excelentně. Z posledních asi sedmi nebo osmi utkání to byl náš nejhorší zápas. Vůbec jsme nedrželi balon a málo hráli. Mohli jsme si to v klidu uhrát, ale během čtyř minut jsme nepohlídali dvě akce bylo po vítězství.

Kromě břevna, které trefil Trousil, Slovácko žádné šance nemělo.
Slovácko drželo balon, ale vedli jsme my. Bohužel jsme jim dovolili snížit, kdy prošel jejich hráč mezi třemi našimi. Trousila měl jít hlídat asi někdo vyšší, protože od něj propadl balon na malé vápno. Byl to podobný gól, jako jsem dal já ten první.

Ztratili jste dva body, jak velká to je komplikace?
Pořád to máme ve svých rukách. Máme náskok pět bodů. Mohlo to být sedm a mohl být větší klid. Nyní se musíme soustředit na Plzeň a poté na Hradec.

Plzeň bude velký favorit. Jak velkou máte šanci na body?
Na podzim jsme s nimi odehráli remízové utkání. V minulém kole je porazila Olomouc, takže se s Plzní dá hrát. Samozřejmě nesmíme hned inkasovat.

Jak se seběhla situace kolem vašeho gólu?
Něco podobného jsme trénovali. Matěj Krajčík dostal balon do lajny a poslal centr před branku. Tam Kuba Řezníček šel do souboje a balon se odrazil ke mě. Já si ho dal z levé nohy na pravou a dal gól.

Budějovice nám to hodně usnadnily, řekl Jan Trousil

Dynamo vstřelilo druhý gól po vaší ruce, kterou nastřelil Sandro. Jak jste tento moment viděl?
Ruka to bylo, o tom není žádný pochyb. Venku se nám takto ještě nepodařilo držet balon a po utkání jsem se s Řepkou shodl, že takto se o záchranu nehraje.

Podařilo se vám smazat dvoubrankové manko. Navíc jste ještě nastřelil břevno.
Myslím si, že si zaslouženě odvážíme bod, protože jsme nebyli horším týmem. Jsem rád, že se mi dneska dařilo. Byl jsem u obou gólů a to se mi ještě nepovedlo. Po první naší brance domácí znervózněli a naštěstí jsme dokázali vyrovnat. Jsme hodně šťastný. Přijeli jsme si alespoň pro bod a ten jsme vybojovali. Nyní se musíme soustředit na Baník.

Trenér Soukup nasadil hodně mladých hráčů. Jak se s nimi hrálo?
Od Dynama jsem čekal, že nás budou kopat a budou se rvát o vítězství. Opak byl pravdou byli jsme to my, kdo tvořil hru. Zahráli jsme se perfektní fotbal, který nás bavil. Všichni naši mladí jsou fotbaloví. Trávníček i Kovář jsou naděje. Druhá věc je, že Budějovice jim umožnily takto hrát. Kdyby na ně zatlačily, tak se jim hrálo hůř.