Jihočeši v neděli zbytečně v závěru ztratili dva body, když ještě v 88. minutě vedli se Slováckem 2:0. Z tohoho šoku se musí rychle oklepat, jelikož už ve středu je čeká první zápas čtvrtfinále poháru České pošty s Jabloncem. Baumitu se v lize nedaří, a proto je reálná naděje, že všechny síly vloží do poháru, ze kterého se může dostat do pohárové Evropy. Středeční duel začíná v 16.30.

Pro fotbalisty Dynama byl závěr posledního ligového zápasu se Slováckem hodně hořký. Kvůli dvěma gólům v závěru ztratili dva body, které mohou v závěrečném účtování chybět. „Po skončení zápasu se mi mluví těžce. Je to velká škoda, když čtyři minuty před koncem vedeme 2:0 a nakonec zápas skončí 2:2. Tahle ztráta nás bude asi hodně mrzet,“ láteřil na tiskové konferenci trenér František Cipro.

Na nezdar ze závěru nedělního odpoledne musí Jihočeši rychle zapomenout, jelikož již ve středu je čeká první zápas čtvrtfinále poháru České pošty s Jabloncem. Pro českobudějovické je pochopitelně prioritou liga, ale pohár pro ně rozhodně není na druhé koleji. Přesto je možné, že do utkání zasáhnou někteří hráči ze širšího kádru.

Cesta Dynama pohárem:

2. kolo: Vlašim – Dynamo 0:2
3. kolo: Králův Dvůr – Dynamo 0:2
4. kolo: Dynamo – Žižkov 1:0, 1:1

Hráči SK Dynamo České Budějovice vyhráli ve druhém kole Poháru České pošty na hřišti druholigové Vlašimi 3:0. Úvodní branku vstřelil v 18. minutě z pokutového kopu Rudolf Otepka. Druhou branku vstřelili Jihočeši o čtyři minuty později, když se prosadil Zdeněk Ondrášek. V závěru utkání zvýšil na rozdíl tří gólů střídající František Němec. Na vlašimském stadionu zvládli fotbalisté Dynama České Budějovice souboj s druholigovým soupeřem velmi dobře a po zásluze postoupili do dalšího kola. Domácí byli sice v utkání aktivní, žádnou ze svých šancí ale neproměnili.

I ve třetím kole poháru fotbalisté Dynama potvrdili roli favorita a v souboji s třetiligovým soupeřem nedostali gól a naopak dvakrát skórovali. V prvním poločase sice gól nepadl, oba týmy se trefovaly pouze do brankových konstrukcí. Ve druhém poločase otevřel skóre zápasu v 51. minutě Ondrášek, a přestože byl necelých dvacet minut před koncem vyloučený Pavel Novák, zvládli Jihočeši přidat ještě jednu branku. Tu zaznamenal v 85. minutě z pokutového kopu Rudolf Otepka. Fotbalisté Dynama tak splnili svou povinnost, porazili o dvě soutěže níže hrajícího soupeře 2:0 a postoupili do čtvrtého kola.

V osmifinále, které se hrálo již na dvě utkání, nastoupili fotbalisté Dynama proti ligovému Žižkovu. První utkání na Střeleckém ostrově vyhráli Jihočeši, když se znovu v pohárovém zápase prosadil Zdeněk Ondrášek. V odvetě na Žižkově začali lépe domácí a po poločase vedli díky brance Bořila 1:0, avšak z postupu do čtvrtfinále se nakonec radovali Jihočeši, za které vstřelil gól znovu Zdeněk Ondrášek.


Jablonci se v Gambrinus lize na jaře nedaří a tomu odpovídá i postavení v tabulce. Pátá pozice sedm bodů za evropskými poháry není určitě tím, co by si František Komňacký představoval. Proto se pro Baumit otevírá cesta do Evropské ligy přes domácí pohár. Je otázkou, jestli bude Komňacký šetřit nějaké hráče, nebo nasadí kompletní sestavu.

V posledním kole podlehli Severočeši mistrovské Plzni po neslaném nemastném výkonu na svém hřišti 0:2. Jablonec už se s Jihočechy v letošní sezoně dvakrát utkal. V podzimním duelu uspěl na Střeleckém ostrově, když vyhrál 1:1. Před více jak dvěma týdny se v jablonecké Chance aréně po remíze 1:1 body dělily.

Cesta Jablonce pohárem:

2. kolo: Roudnice n. L. – Jablonec 0:8
3. kolo: Kunice – Jablonec 4:6
4. kolo: Jablonec – Dukla 1:0, 2:3

Tým Baumitu Jablonec vstoupil do českého poháru zápasem 2. kola s třetiligovým celkem Roudnice nad Labem. Na jejím hřišti svěřenci kouče Františka Komňackého potvrdili roli velkého favorita, v celém průběhu zápasu jasně dominovali a vyhráli vysoko 8:0. Rozhodnuto bylo již o poločase, který skončil 4:0 ve prospěch Jablonce. Do střelecké listiny se během zápasu zapsalo hned osm různých fotbalistů. V první půli se postupně trefili Pavlík, Vaněk, Lafata a Eliáš. Po změně stran pak skórovali Štochl, Zábojník, Třešňák a Jarolím.

Gólovou přestřelku přineslo i utkání 3. kola poháru, ve kterém se Severočeši střetli s dalším účastníkem ČFL. Trenér Komňacký dal v tomto pohárovém zápase příležitost hráčům širšího kádru. V základní sestavě udělal oproti lize hned sedm změn. Hned po osmi minutách vedl Jablonec po brankách Eliáše a Vaňka 2:0, pak domácí sice dokázali snížit, přesto ale Jablonečtí v dalším průběhu utkání v pohodě vedli. Poločas skončil sice jen 3:2 pro Jablonec, avšak na začátku druhé půle přidali další branky Kovařík a Třešňák a o vítězi zápasu bylo rozhodnuto. Domácí se ale přesto nevzdali a díky slepeným gólům v 79. a 80. minutě snížili na 4:5. Definitivní uklidnění přinesl hostům v 82. minutě Jarolím, který dal gól na 4:6.

V osmifinále narazil Jablonec na Duklu Praha. První zápase se hrál na hřišti Severočechů, kteří vyhráli doma v Chance aréně díky brance Davida Lafaty 1:0. Odveta na Julisce přinesla otevřený boj o postup. Lépe začali Jablonečtí, kteří po poločase nad Duklou vedli 2:1. Domácí ale dokázali zápas otočit a za stavu 3:2 se hosté ještě strachovali o výsledek.

Start prvního zápasu čtvrtfinále Poháru České pošty je stanoven na středu v 16.30, vstupné bude jednotné 50 Kč a majitelé permanentek mají vstup zdarma. Východní tribuna zůstane pro fanoušky uzavřena a otevřené budou ostatní tři tribuny. Ke vstupu mohou fanoušci využít hlavní bránu a nebo bránu od řeky. Pokud se na zápas nedostanete, budete moci průběh utkání sledovat v textové online reportáži na www.onlajny.cz.