O minulém víkendu vstoupily do jarní části sezony všechny týmy mládeže Dynama. Starší dorost si hravě poradil s Opavou a naopak dorosty U17 a U16 nestačily na Spartu. Dařilo se žákovským týmům, starší žáci vyhráli nad Viktorií Plzeň, mladší přestříleli Prachatice..

U19 - Starší dorost rozstřílel Opavu
SK Dynamo  U19 - SFC Opava U16 6:0 (2:0)
Branky:
Radouch 3, Linhart 3
Sestava: Trnka - Fajtl (71. Slavík), J. Novotný, Kabele, Malý - Kadula (71. Dvořák), Radouch, Čadek, Wermke (67. Staněk) - Cihlář (62. Vaněk), Linhart.
Hodnocení: "Ze zápasu s Opavou jsme měli velký respekt, protože soupeř v minulém kole porazil silnou Viktorii Plzeň 3:1. Do utkání jsme šli s pokorou, ale soupeře jsme jasně přehráli. Dařila se nám kombinace, dobrý byl i přechod do útočné fáze. Dali jsme šest krásných gólů. Musím vyzdvihnout oba naše střelce. David Radouch navíc dvakrát trefil perfektně branku ze standardní situace. Hráčům se muselo hrát dobře, věřili si a byli jsme individuálně jeden na jednoho lepší," řekl trenér týmu Jan Dvořák.

U17 - Sparta dala Dynamu šest branek
SK Dynamo U17 - AC Sparta Praha U17 0:6 (0:1)

Sestava: Coufal - Vít, Křiváček, Šumský, Funda (50. Podráský) - Pěnka (67. Svoboda), Held J., Jenne - Hála (67. Pasecký), Horák (55. Schertler), Held M.
Hodnocení: "Utkání se hrálo ve vysokém tempu a akce se střídaly na obou stranách. Hosté jednu z nich v prvním poločase proměnili. Po změně stran jsme inkasovali hned po dvou minutách, ale hráli jsme dál a šancí jsme měli stejně, jako soupeř, jen s tím rozdílem, že on je proměnil. Výsledek je pro nás velmi krutý, protože utkání mělo velmi dobrou úroveň a herně jsme byli Spartě vyrovnaným soupeřem,“ řekl k zápasu trenér týmu Kamil Tobiáš.

U16 - Sparta nad sílu hráčů Dynama
SK Dynamo U16 - AC Sparta Praha U16 3:5 (2:3)
Branky:
Dědič, Tušer, Řezáč
Sestava: Pavelec - Mácha, Havel (51. Květoň), Tomášek, Zajíc - Bálek (51. Vaněk), Janoch (21. Rytíř), Ťušer, Řezáč - Švantner (Kočí), Dědič
Hodnocení: "Utkání s vedoucím celkem soutěže jsme nezvládli. Sice v úvodu utkání jsme se dostali do dvou střeleckých příležitostí, ale řešili jsme je zbrkle. Naopak Sparta využila našich chyb a trestala. Na tak kvalitního soupeře jako je Sparta jsme v utkání udělali příliš mnoho chyb," uvědomoval si trenér týmu Jiří Vlček.

U15 - Starší žáci porazili Plzeň
SK Dynamo U15 - FC Viktoria Plzeň U15 3:1 (2:1)
Branky:
Valter 2, Kadlec.
Sestava: Rotbauer - Škoda, Vacek, Kándl, Blažek - Vymětal, Kadlec, Frnoch, Tesař - Valter (60. Matas), Markytán
Hodnocení: „Plzeň působila fotbalově a našim hráčům dalo hodně práce, aby zápas dotáhli do vítězného konce. V prvním poločase jsme byli lepším celkem. Soupeř se spoléhal na rychlé protiútoky. Ve druhém pak naše kombinace začala drhnout a soupeř hru vyrovnal. V průběhu zápasu jsme měli více brankových šancí. Pro vítězství bylo vydřené, ale zasloužené," pochvaloval si trenér Martin Wohlgemuth.

U14 - Čtyři góly do sítě plzeňské Viktorky
SK Dynamo U14 - FC Viktoria Plzeň U14 4:2 (2:0)
Branky:
Ayong, Chylík, Štifter, Rottenborn
Sestava: Luksch - Řehoř, Jáša, Procházka, Novák (36. Doležal) - Tomek (45. Rottenborn), Pfeifer, Chylík - Macák (55. Brtna), Ayong, Štifter (55. Miklas)
Hodnocení: „Utkání se hrálo od úvodu ve vysokém tempu. Poločas jsme vyhráli po brankách Ayonga a Chylíka 2:0. Úvod druhého poločasu patřil jasně Plzni a podařilo se jí vyrovnat. Kluci ale ukázali vůli a touhu po vítězství. Dokázali vstřelit ještě dvě branky a utkání dovedli do vítězného konce," řekl k zápasu trenér Radim Pouzar.

U13 - Přesvědčivá výhra nad Prachaticemi
Tatran Prachatice U13 - SK Dynamo U13 3:16 (1:8)
Branky:
Lorenc 6, Drchal 4, Strapek 2, Dolejšek, Pileček, Hüttner, Horák
Sestava: A: Hodr - Sekyra, Dolejšek, Pileček - Zachař, Kalousek, Tůma - Drchal (Votava, Míka). B: Višvader - Horák, Kočí, Švec - Hüttner, Collin, Hofmann - Lorenc (Marhoun, Strapek)
Hodnocení: „Domácí bojovali, ale při vší snaze na SKD nestačili. Výkonnostní rozdíl byl zřejmý. Hrálo se za krásného počasí, ale bohužel na umělé trávě a ta nám určitě nevyhovovala," řekl k zápasu trenér Ivan Novák.

U12 - Prachatice na Dynamo nestačily
Tatran Prachatice U12 - SK Dynamo U12 6:11 (3:3)
Branky:
Hezoučký 2, Hucek 2, Grigera, Michalko, Pileček, Malecha, Hanus, Kadlec, Weber
Sestava: A: Michal - Pileček, Ardamica - Jiránek, Hezoučký, Trachta - Grigera, Michalko (Havel, Penner, Míča). B: Havlíček - Perrot, Cepák - Kadlec, Hucek, Malecha - Hanus, Šuga (Daňhel, Hladík, Rolínek, Weber).
Hodnocení: I přes vítězství nebyl náš výkon dobrý. Na umělé trávě nás balon neposlouchal. Většinu situací jsme řešili pomalu, bez zrychlení. Chyběli nám lepší náběhy do volných prostorů, větší nabídka hráčů bez míče a nasazení.