Pavel Novák nastoupil poprvé na jaře v základní sestavě, když na levém beku nahradil zraněného Machovce. Svým spolehlivým výkonem pomohl k remíze 0:0 s Jabloncem. Jihočeši však měli několik stoprocentních šancí, které je mohou v odvetě, jenž se hraje za týden na severu Čech, mrzet. "Je to škoda, těch neproměněných jasných šancí jsme měli několik," řekl po utkání mladý obránce.

Utkání nakonec skončilo bez branek, přestože jste měli několik vyložených šancí.
Začali jsme trošku opatrně a Jablonec nás přehrál a měl více ze hry. Ale měli jsme spoustu stoprocentních gólových šancí a je škoda, že jsme nedali alespoň jeden gól a 1:0 nevyhráli.

Přesto 0:0 není úplně špatný výsledek do odvety, i když výhra by byla samozřejmě nadějnější…
Určitě by to bylo lepší. Ale s Jabloncem se dá hrát a porveme se tam o postup.

Může být pro vás inspirací nedávná remíza 1:1?
To jsme si přesně říkali v kabině před zápasem, že klíčové je, nedostat doma gól. To by nám hodně zkomplikovalo boj o postup. Nakonec jsme to zvládli a ligová remíza 1:1 je to pro nás jasným znamením, že tam můžeme vstřelit gól a postoupit.

Pavel Novák

Nastoupil jste poprvé na jaře v základní sestavě. Je těžké se do ní dostat, když se týmu v lize daří?
Tak lehké to samozřejmě není. Klukům se nyní daří, což je dobře pro tým a mně nezbývá nic jiného, než se rvát a čekat na tu šanci.

S Jabloncem jste nastoupil na pozici levého obránce, což je pro vás trošku netypické, že?
Úplně typická pozice to není, ale v přípravě jsem tam odehrál devadesát procent zápasů. Žádný zásadní problém bych v tom neviděl.

Ve druhém poločase na vás hrál nejprve Kopic, poté Vošahlík. Byl v tom nějaký rozdíl?
Oba jsou typově úplně jiní hráči. Kop (Jan Kopic, pozn. aut.) je rychlostní typ, který si to dá a běží. Vosa (Jan Vošahlík, pozn. aut.) na míče spíše čeká a balon si rád přidrží. Myslím si, že jsme to všichni v obraně v klidu zvládli.

V pondělí vás čeká utkání v Plzni. Je bod vaším cílem pro tento duel?
Ven vždy jedeme alespoň pro bod (usměje se). Kdyby se nám to podařilo, tak je to rozhodně pozitivní. Každý bod z venku je plus, navíc z Plzně.

Jaroslav Machovec má zdravotní problémy. Máte nějaké náznaky, že byste mohl nastoupit v Plzni na levém beku vy?
To vůbec nevím, ještě jsme to neřešili. Soustředili jsme se na pohár a od zítřka budeme myslet už pouze na Plzeň. Jestli se Machy dá dohromady, to vůbec nemám tušení.