Fotbalový klub SK Dynamo České Budějovice připravil ve spolupráci s českobudějovickým multikinem Cinestar pro fanoušky speciální akci. V pátek 30. března se bude od 19h v Cinestaru vysílat za účasti hráčů A-týmu Dynama film Okresní přebor. Po představení, které je určeno i pro širokou veřejnost, bude probíhat slosování zakoupených vstupenek a následně také proběhne beseda a autogramiáda hráčů budějovického týmu! Klub navíc pro členy fanklubu vyhradil na toto představení volné vstupenky!

Klub pro členy svého oficiálního fanklubu vyhradil celkem 30 ks vstupenek. Zájemci z řad fanklubu mají možnost napsat na mail fanklub@skcb.cz svou případnou žádost o vstupenky. K dispozici je omezený počet vstupenek a vstupenky dostanou jen ti nejrychlejší. Jeden člen fanklubu může zažádat maximálně o dvě vstupenky. Každý fanoušek, který žádost o volné vstupenky odešle na výše uvedený mail, bude následně informovaný o tom, zda pro něj budou vstupenky k dispozici a kde si je bude moci případně vyzvednout.

Ostatní fanoušci Dynama, kteří chtějí na představení v pátek přijít, si mohou již nyní rezervovat svá místa v sále prostřednictvím webových stránek multikina Cinestar www.cinestar.cz

Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka

„Na žádnej ťukes nemáte, jste dřeváci, a proto taky hrajete vokres.“ Málokterý trenér by hru svého mužstva popsal líp. Slavojem Houslice prošlo mnoho hráčů a koučů, ale jen on se v něm zapsal navěky. Legendární trenér Pepik Hnátek. Po obrovském úspěchu televizního seriálu se producenti z MediaPro Pictures rozhodli přenést současný fenomén a možná nejslavnější fotbalový klub v Česku i na plátna kin.

Děj filmu se odehrává v časovém období, které těsně předchází začátku stejnojmenného seriálu. Ten začíná momentem, kdy hrdinové řeší, zda splní poslední přání svého zesnulého vůdce Pepika Hnátka a vysypou jeho popel do středového kruhu houslického hřiště. „Při debatách o celovečerním filmu nás napadlo, že rozšíříme mytologii fotbalového oddílu Slavoj Houslice o jednu velmi významnou postavu, která již v samotném seriálu významnou roli má, ale nikdo ji nikdy neviděl. To nám připadalo jako nejvhodnější řešení, abychom nemuseli svět Okresního přeboru násilně měnit kvůli celovečernímu formátu,“ říká režisér a scenárista Jan Prušinovský.

Na vlastní oči tedy poznáte člověka, který pro fotbal žije a neváhal by pro něj i zemřít. Pepik Hnátek (Miroslav Krobot) má plot ve sparťanských barvách, notýsek plný taktických poznámek a trauma z toho, že Houslice nikdy nepostoupily do Kraje. Trenér je ale přesvědčený, že když budou hráči, včetně servilního kapitána Luňáka (Ondřej Vetchý), hvězdy týmu Kužela (David Novotný) a brankáře Káji (Jakub Kohák), plnit jeho pokyny, úspěch se dostaví. Jenže život není jen o brankách a bodech, ale i o nemocných srdcích, porouchaných drážních signalizacích a kolotočářích, kteří obsadí hřiště a nechtějí se hnout.

Ve filmu uvidíte skoro všechny oblíbené seriálové hrdiny, včetně Hnátkovy starostlivé manželky Antonie (Jaroslava Pokorná) a fotbalových šíbrů, předsedy Orla (Luděk Sobota), pokladníka Hovorky (Pavel Kikinčuk) a sexuálně zdatného zdravotníka Větvičky (Leoš Noha).

ČR – 2012; MediaPro Pictures distribuční list č. 14/12
premiéra 29. března 2012
Scénář: Jan Prušinovský
Režie: Jan Prušinovský
Kamera: Petr Bednář
Střih: Otakar Šenovský
Zvuk: Matěj Matuška
Hudba: Vratislav Kydlíček
Architekt: Jan Vlček
Výtvarník kostýmů: Ivan Stekla
Masky: Lukáš Král
Hrají: Miroslav Krobot, Ondřej Vetchý, Luděk Sobota, David Novotný, Leoš Noha, Pavel Kikinčuk, Norbert Lichý, Jan Hartl, Jaroslava Pokorná, Jaroslav Plesl, Pavla Beretová