Nastoupil poprvé v základu a nebyla to pro něho lehká premiéra. Miloš Brezinský ve stoperské dvojici s Tomášem Řepkou v sobotu stáli proti nejlepší ofenzivě soutěže - té liberecké v čele s Jiřím Štajnerem. Zastavit tažení Severočechů za titulem nedokázali. "Liberečtí byli všude o krok dřív," smutnil po utkání důrazný stoper, který nahradil Romana Lengyela, jenž se podrobil operaci kolena.

Prohrát doma 0:4, to je dost vysoká porážka, že?
To je jasné. Ten zápas jsme si představovali úplně jinak, prohrát doma 0:4, to je opravdu moc. Prvních patnáct minut bylo z naší strany dobrých, ale poté soupeř převzal iniciativu a po zbytek zápasu byl lepším mužstvem.

Byl rozhodující ten druhý gól z trestného kopu po hodině hry?
I za stavu 0:1 se to dá otočit, ale my jsme si nevypracovali za celý zápas velkou šanci. Soupeř nás poté potrestal tou zmiňovanou střelou z přímého kopu a z 0:2 už je to opravdu těžké.

Kdy jste se dozvěděl, že půjdete do utkání v základní sestavě místo Lengyela, který je po operaci?
Dozvěděl jsem se to týden před utkáním a klasicky jsem se připravoval na zápas.

Čím vás Severočeši tolik předčili?
Liberec se lépe pohyboval, byli všude o krok napřed. Hráči bez míče se pořád nabízeli a o tom je ten fotbal.

Neuškodilo vám paradoxně, že jste již zachráněni?
To určitě ne! V kabině jsme si říkali, že i když jsme zachráněni, tak chceme uhrát co nejvíce bodů. Věděli jsme, že proti mužstvu jako je Liberec, se můžeme jenom vytáhnout.

Nepokazí vám tento výsledek trošku renomé z jarní části?
To nevím. Každé mužstvo chce být v tabulce co nejvýš a my se pokusíme v dalším kole tuto prohru napravit a získat do konce sezony ještě nějaké body.

Jak jste viděl ten penaltový zákrok?
Stál jsem na penaltě a nemohu posoudit, jestli ke kontaktu došlo nebo ne. Víc se k tomu vyjadřovat nebudu.