Strakonice v divizi vyhrály počtvrté v řadě, když doma porazily Votice 2:0. Branky vstřelili Hudson a Rein z penalty. K výhře přispěl i Rudolf Otepka, který v lize stojí za osm žlutých karet.

Ve strakonickém dresu se představil Rudolf Otepka, který měl stop karty za osm žlutých v lize. Do branky opět nastoupil Zdeněk Křížek, ale moc práce neměl. Pouze ve druhém poločase zlikvidoval střelu Papšyse. Do středu obrany nastoupil zkušený Jan Riegel a spolu se Slámou toho příliš hostujicímu Bernardovi nedovolili. Hosté utrpěli v minulém utkání debakl na rezervě Slavie 6:1, a tak se chtěli rehabilitovat a nakonec uhráli přijatelný výsledek.

Ve 42. minutě zahrával trestný kop Otepka, nalevo našel Riegela, ten hlavou prodloužil před brankou na Hudsona, jehož první střelu Novák vyrazil, ale na dorážku byl již krátký - 1:0. V 55. minutě měl z levé strany šanci Papšys, ale Křížek nohou vyrazil na roh. To byla první vážnější akce Votic v zápase. V téže minutě po levém křídle unikl Otepka a jeho střelu z úhlu Novák vyrazil na roh. O minutu později také z leva unikl Hudson a jeho střela skončila na tyči Novákovy branky. V 59 minutě unikl Husdon, udělal kličku Novákovi, ten ho podrazil a uviděl žlutou kartu a byla penalta. Míč si vzal Rein a střelou do prostřed branky získal vedení 2:0. Novák risknul a padl na druhou stranu. V 69. minutě po levém křídle unikl Hudson, šel sám na branku a vpravo viděl zcela volného Sajtla, který měl prázdnou branku, ale bombou nastřelil břevno. V 74. minutě kopal trestný kop Čupr, ale Křížek bravurně vyrazil. Ke konci zápasu hosté vsadili vše na útočení, ale strakonická obrana byla pevná.


Ohlasy trenérů

Zdeněk Procházka (trenér Strakonic): „Bylo to z naší strany vydařené utkání, akorát mám výhrady k tomu, že jsme neproměnili několik velkých šancí. To by se mělo dávat. V posledních deseti minutách jsme trošku vypadli z rytmu a utkání se už jen dohrávalo.“

Ivan Pihávek (trenér Votic): „Zápas jsme si prohráli sami. První gól po standardce, klasická naše chyba. Soupeř měl svoji kvalitu, přišli zkušení hráči z Českých Budějovic, kteří mladé kluky trošku ukočírovali a využili našich zaváhání. Hlavně v prostřední části zápasu jsme vypadli ze hry a soupeř nás drtil svoji dravostí a „natrénovaností.“