Sezona v divizní soutěži skupiny A je u svého konce. Do úplného závěru chybí odehrát pouze jediné utkání. V sobotu v 10:15 na stadionu Fezka nastoupí farmářský tým Dynama, celek SK Strakonice. Tým vedený Zdeňkem Procházkou odehraje zápas se Štěchovicemi a pokud Jihočeši alespoň remízují, posunou se v tabulce na konečnou druhou příčku, a ta by jim měla s největší pravděpodobností zajistit postup do ČFL!

Strakonice jsou momentálně na třetím místě tabulky. Na druhý Benešov ztrácejí jediný bod a vzhledem k tomu, že s tímto soupeřem mají lepší vzájemné zápasy, stačí jim se Štěchovicemi doma neprohrát.Jistotu postupu do ČFL mívají z divize pouze vítězné celky, kvůli velké reorganizaci spojené s nově vznikající soutěží juniorek je ale víceméně jasné, že letos bude Strakonicím stačit k postupu i druhá příčka za vítěznými Horními Měcholupy. "Chceme postoupit, takže máme před sebou jediný cíl, vítězství. Máme kvalitní tým, který by toho měl dosáhnout," řekl před zápasem pro web jihoceskyfotbal.cz sekretář strakonického klubu David Faja.

Kostru strakonického týmu v průběhu celé jarní části sezony tvořili kmenoví hráči Dynama. Nejinak tomu nebude ani v sobotu, kdy se v dresu Strakonic představí hned několik hráčů užšího kádru A-týmu. "Za Strakonice půjdou hrát Křížek, Novák, Otepka, Hudson, Němec a Řezníček. Všichni ostatní hráči A-týmu Dynama se pak představí v neděli odpoledne v přátelském utkání v Lažisti," dodal trenér A-týmu Dynama František Cipro.

Poslední strakonický krok za postupem do ČFL začíná na hřišti Fezka Strakonice v sobotu v 10:15.

Dále čtěte:
Posílené Strakonice porazily v derby Táborsko 3:0.
Strakonice v derby udolaly Milevsko.