Fotbalisté Dynama České Budějovice se od neděle 24. června připravují na novou sezonu v rakouském Leogangu. V rámci soustředění je čekají také dva zápasy, v pondělí v 17:00 nastoupí proti rumunskému mistru CFR Kluž a o dva dny později ve středu 27. června od 18:00 proti ázerbajdžánskému vicemistru Chazar Lankaran.

Trenér František Cipro musel do Rakouska vzít opět hodně oslabený kádr. Mezi marody a rekonvalescenty Riegela, Javorka, Machovce, Bakaly a Stráského se nově zařadili také obránci Brezinský a Hronec. "Zápasy v Rakousku tak pro nás budou hodně náročnými prověrkami," krčí rameny budějovický kouč. Ten bude moci alespoň nasadit stopery Romana Lengyela a Jana Halamu, kteří by měli být již zdravotně v pořádku.

S týmem v Rakousku je také útočník Dukly Praha Miroslav Markovič, který se v dresu Dynama představil již v minulém přípravném zápase s Žilinou a dle slov trenéra si nevedl vůbec špatně. "Podal slušný výkon a chceme si ho tedy ještě vyzkoušet," řekl Cipro. Ten do Leogangu vzal na zkoušku také košického odchovance Timona Dobiase, který může hrát na jakémkoliv místě v obraně.

Program zápasů během rakouského soustředění:
pondělí 25. června: CFR Kluž - SK Dynamo ČB (17:00, Bischofshofen)
středa 27. června: Chazar Lankaran (18:00, Leogang)